Cozmin Gușă: Moscova îi dă o mână importantă de ajutor lui Victor Ponta în campania pentru Președinție

Consultantul politic Cozmin Gușă susține că stă și se amuză uitându-se cum "puteri străine" se implică în campania electorală a lui Victor Ponta pentru Președinție. Consultantul politic  apreciază că reacția dură a Rusiei la declarația premierului privind viitorul Republicii Moldova nu face decât să-i dea acestuia o mână importantă de ajutor.

ÎN opinia lui Cozmin Gușă, reacția diplomației ruse față de afirmațiile premierului Ponta la întâlnirea cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia, privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România "N-a fost atât de imediată, s-au gândit ceva mai mult, apropo de data la care a fost făcută această declaraţie. Ea în sine este o ştire prin prisma faptului că a fost sesizată Curtea Europeană pentru o declaraţie a prim ministrului. Dacă ar fi fost o declaraţie mult mai dură şi elaborată a lui Victor Ponta, presupunea şi un plan, atunci declaraţia ar fi fost justificată. Altfel, stau şi mă amuz uitându-mă cum, într-adevăr, există puteri străine care se implică în campania electorală....această declaraţie a unui înalt oficial de la Moscova îi face lui Victor Ponta un exerciţiu de imagine pe cel puţin două aliniamente: unu, aliniamentul intern, unde există un puternic sentiment anti rusesc, m-am lovit şi eu de el de fiecare dată când am discutat pragmatic despre îmbunătăţirea relaţiilor economice cu Rusia şi mi-am şi atras nişte etichete, deci cunosc foarte bine acest sentiment anti rusesc, poate şi consultaţii lui Victor Ponta îl cunosc, iar al doilea aliniament rezolvă o problemă de acord fin a lui Victor Ponta apropo de dedicaţia sa pentru parteneriatul strategic cu SUA, deci presupunându-se o anumită atitudine anti rusească în acest fel, ţinând cont de nou inauguratul război rece...acord fin care s-ar putea să nu îl ajute foarte mult, şi americanii sunt destul de greu de convins, pentru că aici Victor Ponta are un deficit relaţional. Relaţiile sale tradiţionale nu vin dinspre vest, ci vin dinspre est şi mă refer la China, unde are fundamentată o relaţie specială, de cercetat, una care în viitor ar putea să fie benefică pentru România dar astăzi nu îl ajută, atunci când se fac raportări la relaţia sa cu americanii şi la sinceritatea acestei relaţii", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Citește și Rusia: Afirmațiile lui Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, iresponsabile

Consultantul politic a continuat, susținând că "Moscova a făcut un lucru util pentru campania candidatului Victor Ponta", deoarece nu i se poate "face proces de intenţie lui Victor Ponta că este ajutat de Moscova".

"E un moment special, pe care trebuie să îl privim cu calm, un moment în care, după interpretarea mea de strateg politic sau de geopolitician, Moscova îi dă o mână importantă de ajutor lui Victor Ponta", a conchis Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel