VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT, la sertar, din primăvară. Traian Băsescu: "M-am dus la SIE și le-am spus"

Traian Basescu
Traian Basescu

Președintele Traian Băsescu susține că s-a arătat revoltat după ce SIE l-a refuzat când i-a cerut lista cu ofițerii acoperiți. Luni seară, președintele a dezvăluit că a fost personal la SIE și i-a avertizat că va folosi informația la momentul potrivit. 

Președintele Traian Băsescu a declarat, în emisiunea lui Rareș Bogdan, la Realitatea TV, că jocul politic făcut de Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE, cu premierul Victor Ponta, despre care Traian Băsescu spune că a fost ofițer acoperit al SIE, "a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului".

VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT. Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE. Teodor Meleșcanu, complice total

Traian Băsescu a adăugat: "După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG. E prima dată în istoria României când se întâmplă asta. Eu nu am mai avut încredere în Meleșcanu. A creat un precedent inacceptabil. Președintele când este validat, scrie legea, citat din legea secretului de stat. Vina lui Ponta nu este că a fost ofițer-acoperit, ci că nu a spus. Uitați-vă câți ofițeri-acoperiți sunt și în Parlament".

"Am spus SIE că nu voi tolera"

Traian Băsescu spune cât de revoltat a fost că nu a primit lista ofițerilor acoperiți din Guvern. "M-am dus la SIE, am strâns colegiul de comandă al SIE, și le-am spus că nu îl voi tolera. Discuția a fost de 30 de secunde. Discuția a fost în primăvară și am spus că voi face public acest lucru la momentul în care voi considera", a adăugat președintele Traian Băsescu, la Realitatea TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel