Victor Ponta nu a plagiat, afirmă Consiliul Național de Etică

Consiliul Național de Etică a constatat că lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta este una originală și nu a fost plagiată. Decizia Consiliului este pe masa Comisiei Juridice din cadrul Ministrului Educației, care trebuie să o valideze.

[caption id="attachment_209030" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Decizia Consiliului a fost adoptată în urma unui raport al comisiei tehnice, alcătuită din trei experţi în ştiinţe juridice. Conform acestui raport, teza de doctorat a primului-ministru este una originală.

Comisia spune că teza de doctorat a lui Ponta este clar structurată şi are un plan de cercetare "coerent, metodologia este în concordanţă cu normele şi practicile din domeniul ştiinţelor juridice la acea dată". De asemenea, comisia precizează că există "unele deficienţe" în privinţa trimiterilor bibliografice în interiorul capitolelor, însă "nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale".

 "'În urma analizelor efectuate s-a constatat ca procedurile în urma cărora domnul Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare în 2003 şi nu se poate susţine calificarea de plagiat", se arată în raportul Comisiei Tehnice.

 Lucrarea de doctorat a premierului a avut ca temă Curtea Internațională Penală și a fost redactată și susținută în 2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel