Victor Ponta-Negulescu: "Parcă voia să-mi schimbe valută"

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitat sâmbătă seara la România Tv, unde a făcut unele precizări legate de scandalul momentului, înregistrările lui Cosma şi situaţia DNA.

"Am avut ocazia în mod direct să văd cum se falsifică probe, în faimosul dosar Tony Blair, care a apărut în septembrie 2016, cu un singur scop, politic: să nu candidez eu la parlamentare, să nu candideze Sebastian Ghiţă la parlamentare. Şi, sigur, m-am dus cu avocatul să văd ce este în dosar. Nu era absolut nicio probă la dosar. Era un singur martor cu identitate protejată, care spunea aşa: ştiu eu că Ponta l-a ameninţat pe Ghiţă, că nu ştiu ce... Nu vă supăraţi: unu că nu mă pot apăra de un martor pe care nu-l cunosc şi, doi, totuşi relaţia mea cu Sebastian Ghiţă în niciun caz nu era să-l ameninţ să-mi dea nişte bani. Eram prieteni de familie, ne făceam vacanţe împreună, e aberant ce susţine! Dom'le, da' cine-i martorul ăsta care "ştia el..."?...Dom'le, avem noi un martor... Ca să aflu săptămâna asta că martorul respectiv era Vlad Cosma, pe care nici nu-l cunoşteam în 2012 şi care nici nu cred că ştia cine-i Tony Blair şi mi-a zis că a dat o declaraţie falsă că i-a zis Portocală că-l ajută în dosar."

A fost şi primul contact al lui Ponta cu procurorul Negulescu:

"Recunosc, am fost puţin şocat - am fost procuror atâţia ani, ştiu ce înseamnă munca asta - şi mi s-a părut că eu eram procurorul şi el era infractorul. Adică limbajul, gesturile... parcă voia să-mi schimbe valută, aşa! Şi am avut şi o replică - ştiu că am discutat cu avocatul atunci - şi l-am întrebat dacă nu cumva eram provocaţi. Că eu l-am întrebat pe domnul procuror Negulescu: Dom'le, ca să înţeleg eu, dvs. spuneţi că în februarie a venit Tony Blair la Bucureşti şi din acest motiv m-au votat pe mine la Târgu Jiu? Şi mi-a zis: "Lasă mă, că bizonul român votează orice-i ziceţi voi". Eu, când am auzit că un procuror zice de faţă cu mine, cu avocatul, că "voteză orice", am crezut că sunt provocat. Nu mi-am putut închipui că un magistrat vorbeşte aşa! După care, văzând limbajul mi-am dat seama că ăsta-i modul de gândire şi de exprimare." a mai spus Ponta la Realitatea Tv.

El a mai spus că: "Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile seamănă cu o bătălia între clanuri mafiote: Cosma îi înregistrează pe procurori, procurorii îl înregistrează pe Cosma. Nu mai trăim într-un stat de drept."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel