EXCLUSIV  Victor Ponta, moment dramatic: Vă spun un lucru pe care l-am trăit pe pielea mea-VIDEO

Victor Ponta, în cadrul unui interviu acordat DC News, şi-a amintit de un moment dramatic din Afganistan, soldat cu decesul a 20 de români.

Deocamdată, ideea de înarmare şi de program de înzestrare este un fel de competiţie, a spus fostul premier în cadrul interviului. „Preşedintele Iohannis zice eu vreau, eu sunt şeful pe fila asta, şi dacă mă întrebaţi, e corect, pentru că e apărare, e treaba preşedintelui. Guvernul, care dă banii, nu zice exact ce vrea. Şi domnul Dragnea, care este şeful partidului, (...) l-am văzut, a fost la semnarea contractului pentru transportoare din Germania. Vreau să vă spun că dacă spui în Germania că la un contract de transportoare a venit preşedintele Bundestagului, le intră toţi în panică. (...) Preşedintele Bundestagului n-are treabă de unde cumperi transportoare. Las la o parte faptul că suntem în secolului XXI şi noi ne luăm transportoare, mă rog, nu ştiu ce o să facem cu ele. Problema e că, între timp, s-a semnat şi cu americanii, luăm şi de la ei", a declarat Victor Ponta.

Ulterior, şi-a adus aminte de un moment dramatic care a avut loc în Afganistan. „Vreau să vă spun un lucru pe care l-am trăit pe pielea mea. Când ne-am dus în Afganistan şi ne-au murit 20 de oameni. Douăzeci de români au murit în Afganistan dintr-o singură problemă: pentru că mergeau cu transportoarele şi călcau peste mine şi nu aveau protecţie. Au venit americanii şi au zis: vă mor oamenii. Vă dăm noi, gratis, nişte transportoare speciale. De atunci, nu a mai murit niciun român. Deci cam aşa e cu pregătirea. Noi tot luăm tot felul de lucruri care ne folosesc la parada de la 1 Decembrie. Nu avem o strategie: ce vrem? (...) Vrem să ne facem poze şi să cumpărăm", a spus Victor Ponta.

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel