Victor Ponta, mesaj pentru Regina Ana a României

Premierul Victor Ponta a postat pe contul său de socializare un mesaj dedicat Majestății Sale Regina Ana a României, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere.

"La mulți ani Majestății Sale Regina Ana a României!", a scris premierul, în această dimineață, pe contul său de Facebook.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris, și este fiica Principelui René de Bourbon-Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei.

Principesa Ana a copilărit în Franța.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, și-a urmat familia în Spania și în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o școală de artă, la New York, lucrând, în paralele, și ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. Împreună cu regimentul ei, a fost în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg și Germania, până la sfârșitul ostilităților. A primit "Crucea de Război" a Franței.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României în luna noiembrie a anului 1947. O săptămână mai târziu, Regele Mihai i-a cerut mâna, însă căsătoria a avut loc la 10 iunie 1948, la Atena, la Palatul Regal. Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana au cinci fiice: Principesa Moștenitoare Margareta, Principesa Elena, Principesa Irina, Principesa Sofia și Principesa Maria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel