VICTOR PONTA, INTERVIU la CNN: De Ce consideră Victor Ponta că ar fi un bun președinte al României

Primul-ministru Victor Ponta a acordat luni un interviu televiziunii americane CNN. Șeful Guvernului a abordat teme economice şi legate de politica externă, dar a explicat și de ce consideră că ar fi un președinte bun al României.

Întrebat de moderator de ce consideră că ar fi un bun preşedinte al României, Victor Ponta a răspuns, conform antena3.ro:

"În primul rând, cred că România ar trebui să le arate vecinilor - Moldovei, Ucrainei şi Georgiei - că succesul unei ţări este un proiect european şi pro-atlantic. Ca premier, am reuşit nu doar să păstrez ţara pe această direcţie, ci şi să îmbunătăţesc situaţia economică şi prosperitatea oamenilor". 

Primul-ministru a oferit și argumente economice.

"Anul trecut, am reuşit să avem cea mai rapidă creştere economică. Avem o rată a şomajului sub 7% şi un deficit mic. Este important să continuăm reformele structurale", a continuat Victor Ponta.

Citește și: Victor Ponta, invitatul lui Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac, la România Tv. Live Text cu interviul de la New York



În ceea ce priveşte situaţia conflictuală dintre Ucraina şi Rusia, premierul a spus că sancţiunile economice împotriva Rusiei au menirea de a demonstra preşedintelui Putin că "acţiunile ilegale nu pot merge mai departe nepedepsite". 

În acest context, Victor Ponta a mai afirmat că independenţa energetică şi instituţiile puternice sunt elemente de o importanţă extremă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel