Victor Ponta, întâlniri la Houston cu vicepreședintele ExxonMobil și cu președintele Halliburton

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, vineri, la Houston, cu vicepreşedintele companiei ExxonMobil, Mark W. Albers, şi cu preşedintele companiei Halliburton, Jeff Miller, informează Guvernul.

Vicepreședintele ExxonMobil a fost însoțit de reprezentanți ai conducerii companiei, implicați în coordonarea activităților din România, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

În cadrul întrevederii cu Mark W. Albers, primul-ministru a subliniat interesul Executivului de a stimula investițiile în sectorul petrol și gaze naturale, inclusiv în perimetrele din Marea Neagră, precizând că aceste resurse vor avea o contribuție esențială la securitatea energetică a României. 

Întâlnirea  de la Houston a avut loc după vizita pe care Victor Ponta a efectuat-o pe platforma maritimă Ocean Endevour din zona românească de ape adânci a Mării Negre, unde companiile ExxonMobil și Petrom efectuează foraje de explorare pentru zăcămintele de gaze naturale.

Premierul a discutat cu reprezentanții conducerii ExxonMobil despre evoluția operațiunilor din perimetrul Neptun, a reasigurat că România va continua să sprijine investițiile ce se efectuează în zona românească a Mării Negre și a încurajat accelerarea programului de foraje.

"De asemenea, el a apreciat cooperarea dintre consorțiul ExxonMobil și Petrom cu compania națională de transport al gazelor naturale, Transgaz", se mai arată într-un comunicat al Guvernului.

Citește și: Victor Ponta, invitatul lui Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac, la România Tv. Live Text cu interviul de la New York

Victor Ponta s-a întâlnit și cu președintele companiei Halliburton, Jeff Miller. Primul-ministru a exprimat aprecierea pentru interesul companiei Halliburton de a dezvolta investițiile în Romania, având în vedere că sectorul românesc de petrol și gaz este extrem de dinamic, informează Guvernul.

El a prezentat deschiderile importante pentru noi investiții în proiecte petroliere și de gaz din câmpuri mature, în operațiuni off shore în Marea Neagră. De asemenea, a încurajat conducerea companiei să considere România ca punct de operare regional pentru Halliburton, pentru zona de Sud-Est Europa și vecinătatea Estică.

Halliburton este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de produse și servicii pentru industria energetică, în special industria de petrol și gaze. În România, este prezentă cu activități pe platforma industrială de la Ploiești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel