Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis, după ”provocarea” lansată de președinte

Premierul Victor Ponta a răspuns, marți, provocării lansate Guvernului de președintele Klaus Iohannis, privind rezolvarea problemelor din Educaţie. 

„Am aflat că 4.000 de clădiri din România, din unitățile școlare românești, nu au autorizație de funcționare. Asta e una din cinci clădiri. Este o rușine națională. În acest context, lansez Guvernului o provocare: cred că este posibil să avem un plan pe trei ani care să ducă la rezolvarea acestei chestiuni. Cred că este posibil ca până în toamna anului 2018, când vom serba un centenar de Românie modernă, să avem o Românie modernă şi în şcoli”, a declarat Klaus Iohannis, luni, în ziua în care elevii au început școala.

Vezi și: Școala sufocă orașul. Soluție pentru comisia lui Klaus Iohannis

La o zi distanță, Victor Ponta i-a oferit un răspuns acid președintelui, arătând cu degetul spre Cătălin Predoiu, premierul Guvernului din umbră al PNL.

„Mă bucur că a ajuns în sfârşit în România reală, în care sunt foarte multe probleme. Putem să ajutăm împreună cu Guvernul. Preşedintele cred că ştie că, în 2010, Guvernul cu Predoiul ăsta de azi le-a tăiat la primari cotele defalcate de TVA, şi nu au mai avut bani pentru întreţinerea şcolilor.

Oricâte probleme sunt cu şcolile administrate de primari, e mai bine decât să fie administrate de Ministerul Educației, de la Bucureşti.

Pe partea de programă, trebuie o dezbatere foarte serioasă. Sunt şi eu tată a doi copii şi nu sunt mulţumit, mi se pare că fac lucruri pe care nu le folosesc şi nu fac lucruri pe care ar trebui să le facă. Dar asta nu pot decide eu, ca părinte, deci o discuţie e bună.

Fiecare vine la Educaţie şi mai face o reformă. Noi trăim pe legea lui Funeriu, vreau să nu năucim oamenii cu reformele, să ne gândim, asta înseamnă experienţa de administrare a treburilor statului”, a reacționat Victor Ponta după provocarea lansată de Klaus Iohannis.

Vezi și: Victor Ponta a scos asul din mânecă în dosarul de la DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel