Victor Ponta: Eu văd scenariul din 2004 și 2009. Contestarea alegerilor de Traian Băsescu și Klaus Iohannis

Premierul Victor Ponta a tras un semnal de alarmă  asupra intențiilor lui Traian Băsescu și a lui Klaus Iohannis de a contesta alegerile din turul doi. 

"Voi merge la toate televiziunile pentru a vorbi cu telespectatorii. Voi merge dintr-un motiv foarte simplu: pentru că cele patru televiziuni sunt cele care au informat zi de zi, oră de oră tot ce se întâmplă în viața politică. Nu venim peste noapte. În 2009 am venit cu un ONG, un IPP și cu un jurnalist absolut independent și acoperit, Robert Turcescu. N-am mai auzit de dânșii cinci ani", a declarat premierul la Antena 3.

"Nu domnule, Radu Tudor cu Mihai Gâdea, Striblea cu Drăgotescu,   Rareș Bogdan cu Lavinia Șandru, cei de la B1. Ei sunt cei care zi de zi, seară de seară au spus telespectatorilor, mai mulți cum are Antena 3, mai puțini cum au alții, dar au spus telespectatorilor despre politică. Deci eu merg oricum. Dacă domnul Iohannis vine  e cu atăt mai bine pentru că îmi va face o mare plăcere să aflu și eu pentru prima dată în viață ce gândește domnul Iohannis, despre politica externă, ce gândește domnul Iohannis despre politica de securitate. Sunt de acord să vină la dezbateri şi cu prompter dacă doreşte sau cu cască.

Citește și: Cătălin Striblea-Lia Olguța Vasilescu, contre în direct la RTV pe tema manifestațiilor

Dacă vine e foarte bine, dacă nu vine, până la urmă, eu trebuie să conving pe cât mai mulți romani că știu ce am de făcut în acea poziție și că lucrurile le am deja anunțate. E foarte important și voi merge și voi ruga românii să vină la vot pentru că eu văd din nou scenariul din 2004 și 2009 folosit. În definitiv, domnul Iohannis având aceiași oameni ca Traian Băsescu până la urmă ne așteptam.

În 2004, dacă țineți minte între turul unu și turul doi, domnul Băsescu a zis că îl arestează pe șeful BEC-ului, că au furat voturi. După ce a ieșit președinte nu a mai găsit niciun vot. În 2009, a pierdut alegerile în România, a fraudat votul în diaspoara cu cei de la Externe, cu ambasadorii și a devenit președinte.

Citește și: Bogdan Chirieac: Klaus Iohannis are de câştigat, dacă participă la dezbateri

Acum se întâmplă același lucru. Întâi au încercat să spună că nu știu ce s-a întâmplat, că fraudează votul, când au venit instituțiile statului și au spus că niciun vot nu s-a fraudat deoarece totul se verifică, se scanează, cu CNP cu tot.

Acum se încearcă cumva să fraudeze din nou moral că, da câștigă Ponta duminica viitoare, dar  noi o să contestăm.

Acțiunea concentrată a domnului Iohannis și Băsescu se referă la contestarea votului de duminica viitoare. Or acesta este un lucru rău pentru România, iar dacă diferența va fi mare, clară, vor fi cu atât mai penibili în aceadtă încercare", a declarat Victor Ponta la Punctul de întâlnire de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel