Victor Ponta, despre greva funcționarilor publici: Cea mai proastă soluție

Premierul Victor Ponta a admis, miercuri, la începutul ședinței săptămânale de Guvern, că salariile funcționarilor din administrația publică sunt foarte mici, însă, în opinia sa, greva acestora "e de departe cea mai proastă soluție posibilă".

În debutul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Victor Ponta le-a cerut  ministrului Muncii, Rovana Plumb, și ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, să continue discuțiile cu sindicatele funcționarilor publici, afirmând ulterior că "au dreptate, au salarii foarte mici. Asta e o realitate pe care în niciun caz nu îmi trece prin cap să o contest. Dar și noi avem dreptate, pentru că, spre deosebire de alții care mereu au tăiat, noi de fiecare dată am adăugat", a mai spus premierul, precizând că cei care vor fi afectați de o eventuală grevă a funcționarilor sunt cetățenii care plătesc taxe și impozite.

"Vom încerca să avem venituri decente, dar discutând și punând pe masă toate resursele pe care le avem. Greve care, de fapt, pe cine afectează? Pe cetățeanul care plătește taxe și impozite și din taxele și impozitele cetățeanului putem să mărim salariile funcționarilor. Adică are un sens și o logică să nu îl pedepsim pe cetățean. (...) Să rămâneți în dialog, să discutați, să găsim soluții. Sincer să fiu greva e de departe cea mai proastă soluție posibilă. Dacă îl sancționăm pe cetățean, nu obținem mai mulți bani pe care, după aceea, să îi dăm către funcționari", a explicat Ponta.

Joi, administraţiile locale nu vor elibera acte, iar românii nu vor putea plăti taxe şi impozite, cu excepţia urgenţelor, a avertizat Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administrație (FNSA), care a declanşat grevă generală.

Grevă generală în administraţia locală. Sindicaliștii amenință cu proteste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel