Grevă generală în administraţia locală. Sindicaliștii amenință cu proteste

Joi, administraţiile locale nu vor elibera acte, iar românii nu vor putea plăti taxe şi impozite, cu excepţia urgenţelor, avertizează Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administrație (FNSA), care a declanşat grevă generală.

La greva generală vor participa circa 25.000-30.000 de funcţionari, inclusiv cei care lucrează cu publicul, potrivit sindicaliştilor. Totuşi, cele mai multe dintre instituţiile din administraţia publică locală vor asigura o structură minimală de circa 30% din personal, astfel încât să poată servi cetăţenii care au probleme urgente de rezolvat.

Ultima grevă generală în administraţia publică a durat trei zile şi a avut loc în anul 2010, când Guvernul Boc a decis reducerea salariilor bugetarilor.

Dacă nu vor obţine ce vor în urma grevei generale de mâine, funcţionarii sunt hotărâţi să iasă în stradă pe 27 mai, în cadrul unui miting ce se va desfăşura în Bucureşti. Mai mult, sindicaliştii sunt determinaţi să strângă semnături pentru declanşarea unei greve generală pe perioadă nedeterminată, în luna octombrie.

Judeţele care participă la grevă sunt Constanța, Sibiu, Brașov, Dolj, Cluj și Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel