Victor Ponta, condiție pentru votarea Legii Pensiilor

Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta, într-o postare pe Facebook, precizează condițiile în care PRO România va vota Legea Pensiilor.  

"Votam Legea Pensiilor doar in conditiile in care Guvernul garanteaza ca are resursele bugetare necesare / cine ii minte si isi bate joc de pensiile romanilor inseamna ca este mai ticalos decat Basescu in 2010 !", a scris liderul PRO România pe Facebook.

Legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a primit, marţi, raport de adoptare din partea comisiilor reunite juridică şi de muncă ale Camerei Deputaţilor. Legea a fost pusă în acord cu decizia CCR şi urmează să fie votată miercuri în plen.

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor Lia Olguţa Vasilescu a precizat, după şedinţa comisiilor de specialitate, că au fost efectuate "clarificări" în ceea ce priveşte plata asigurării sociale de către angajator şi, de asemenea, o corelare cu altă lege pentru pensiile de invaliditate.

"Curtea a cerut la trei paragrafe să fie nişte clarificări, mai precis cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale şi acolo s-a făcut precizarea că deşi trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează şi le distribuie mai departe este angajatorul. A fost o corelare pentru pensiile de invaliditate în mod normal ar trebui să venim cu o lege privind indemnizaţia socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că aşa a solicitat CCR ca să fie foarte clar am operat şi aceste modificări", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel