Victor Ponta, atacat crunt: Manipulează și își arogă nefondat meritele

PNL îl acuză pe Victor Ponta că manipulează datele economice și că își arogă nefondat meritele. 

CITEȘTE ȘI: Ponta o ironizează pe Gorghiu după apariția datelor despre PIB

"Victor Ponta desfășoară, în ultima perioadă, o intensă campanie de manipulare a datelor economice, pe care le prezintă triumfalist în scopul meschin de a-și aroga, nefondat, merite", transmite PNL.

"Una dintre ultimele laude a lui Ponta se referă la investițiile străine directe, care au crescut în primele 6 luni cu aproape 40%. Așa este, investițiile străine directe au crescut, însă Victor Ponta omite să spună că în 2014 acestea s-au aflat la unul dintre cele mai mici niveluri din ultimii 10 ani (de exemplu, maximul a fost în 2008 - 9.8 mld. lei, iar în 2014 România a avut un nivel mai degrabă simbolic de 2.4 mld. lei). Așadar, Ponta comparat o contraperformanţă mai mică cu o contraperformanţă mai mare și i-a dat cu plus.

Mai mult, Ponta uită să spună că investițiile străine directe au crescut pe seama creditelor acordate de nerezidenţi, care s-au majorat de la o valoare negativă de 161 milioane lei la 713 milioane lei", semnalează PNL într-un comunicat de presă.

Biroul de comunicare al PNL mai transmite că: "Orice om de bun-simt înţelege că atunci când finanţarea este acordată cu preponderenţă sub formă de împrumut (care poate fi retras mult mai rapid în caz de probleme sistemice) şi nu sub formă de aport la capitalul social este un semnal de neîncredere în economie".

VEZI ȘI: Victor Ponta, previziune optimistă: Ne îndreptăm spre o creștere economică record în 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel