Victor Ponta ar putea fi următoarea victimă în cazul ordonanței ASF

Potrivit Lumea Justiției, premierul Victor Ponta ar putea fi urmărit penal, în condițiile în care  DNA cere urmărirea penala a fostului ministru al Finanțelor,  Daniel Chitoiu, în dosarul ASF, unde ordonanța cu pricina  este semnata și de premier. Procurorul-șef al DNA, Codruța Kovesi poate solicita oricând aviz de urmărire penala și pentru Victor Ponta, pe care Basescu l-a numit de zeci de ori “corupt”. 

Dosarul ASF se pare că este pe punctul de a produce și alte victime. După ce șeful ASF, Dan Radu Rușanu, a fost reținut pentru 24 de ore, iar pentru fostul  vicepremier, Daniel Chițoiu, s-a cerut avizul pentru declanșarea urmăririi penale, Codruța Kovesi poate cere oricând aviz   pentru urmărirea penală a prim-ministrului, în conditiile în care acesta a semnat, alături de Daniel Chițoiu și ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, Ordonanța de Urgență privind funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară.

Practic, dacă Daniel Chițoiu a comis o ilegalitate, așa cum susțin procurorii, același lucru l-a făcut și Victor Ponta, care prin semnătura sa a girat neregulile pretins a fi fost comise de către fostul ministru de Finanțe și președintele ASF, Dan Radu Rușanu. Cu alte cuvinte, Ponta poate fi anchetat la rândul său pentru o decizie politică, după ce procurorii au făcut același lucru și cu Daniel Chițoiu, amestecându-se astfel în puterea executivă.

Ordonanța de Guvern privind ASF a primit aviz pozitiv atât de la Consiliul Legislativ, cât și  de la comisiile de specialitate din Camera Deputaților, fiind apoi votată în Plen. Așadar, toți cei care au avut vreo legătură într-un fel sau altul cu OUG-ul privind ASF ar trebui să aiba ceva emoții, vorbind aici de cei 251 de deputați care au fost de acord cu această ordonanță.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel