Victor Ponta anunță TVA standard de 19% și scăderea prețurilor la medicamente cu 20%

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seara, din Turcia, două măsuri economice extrem de importante.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta a transmis că în cursul zilei a fost vizitat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. În urma discuțiilor avute cu cei doi, premierul a anunțat că TVA standard va scădea la 19%, nu la 20%, cum anunțase PSD anterior, începând cu 1 ianuarie cel târziu, iar de la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20 de procente.

Citește și: Ponta se autosuspendă din funcția de premier: Ce îi cere lui Iohannis

”In aceasta dupa-amiaza m-au vizitat colegii mei Nicu Banicioiu si Eugen Teodorovici! Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare:

1) miercuri deputatii Coalitiei PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare - reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19% (nu 20%) - astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010. Avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19% in loc de 20%). Am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!

2) de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% - o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvernul României.

Ca de fiecare data in ultimii 3 ani noi muncim pentru a indrepta relele trecutului si a face mai buna viata romanilor / ceilalti fac scandal si sunt iresponsabili!!!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

Vezi și: Ce nume i-a propus Ponta lui Iohannis pentru Transporturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel