Urmărește emisiunea live


Victor Ponta: ANAF a fost condus de un grup infracțional

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a funcţionat, până în 2012, ca "un grup infracţional", a afirmat, joi, premierul Victor Ponta. Sorin Blejnar a  condus Fiscul   în perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012.

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în contextul în care a prezentat, la Ministerul Finanţelor, rezultatele obţinute de ANAF anul trecut în combaterea evaziunii fiscale.

Ponta a arătat că Guvernul trebuie să privească evaziunea fiscală ca pe un pericol de siguranţă naţională şi a apreciat că, în urma restructurării ANAF, există o colaborare foarte bună între această instituţie, Direcţia Generală Antifraudă, Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General, iar sistemul a funcţionat bine în 2013-2014.

Citește și: NOUL Cod Fiscal. Ponta, DIRECȚIUNI pentru Finanțe. "Niște aberații din legislația fiscală trebuie îndepărtate"

Întrebat de jurnalişti dacă sistemul nu a funcţionat înaintea anilor la care a făcut referire şi dacă s-a întâmplat ceva care a dus la îmbunătăţirea funcţionării sistemului în perioada 2013-2014, Ponta a răspuns că da.

"Bineînţeles. Până în 2012, ANAF a fost condus de un grup infracţional, aşa spune Parchetul", a afirmat premierul.

Solicitat de jurnalişti să explice dacă ANAF nu colabora anterior cu SRI, aşa cum a sugerat în declaraţia sa, Ponta nu a dorit să detalieze.

"Deja mă puneţi să fac o declaraţie un pic mai politică şi nu cred că e cazul", a mai spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel