Urmărește emisiunea live


Victor Ponta: Am fost arogant în campanie

Premierul Victor Ponta vorbește, într-un interviu pentru realitatea.net,  despre motivele pentru care a pierdut alegerile prezidențiale.

Întrebat cine este vinovat despre pierderea alegerilor, Victor Ponta a declarat că  el este vinovat. 

"Întotdeauna cel care candidează și care are responsabilitatea trebuie să și-o asume. Când am câștigat precedentele trei rânduri de alegeri a fost un merit colectiv, victoria are foarte mulți părinți, înfrângerea din 16 noiembrie nu e, eu sunt cel care trebuie să înțeleagă semnificația votului, pe de o parte să nu uit că 5.3 milioane de români au votat pentru proiectul meu și nu am intenția să-i dezamăgesc sau să îi uit, pe de altă parte că 6 milioane și ceva au votat pentru proiectul unui alt candidat sau împotriva mea și cred că nici eu, nici domnul Iohannis nu trebuie să uităm că mai sunt 6 milioane și ceva de români care nu au votat nici pentru el, nici pentru mine, ceea ce e foarte important.

Citește și: DEMISIE VICTOR PONTA. CRIN ANTONESCU: Decizia lui și a PSD

Despre starea în care se află în acest moment, premierul a declarat că "Nu sunt depresiv de felul meu, dar sunt într-un moment în care trebuie să înțeleg dacă rămânerea mea în funcția de prim-ministru e începutul unui nou proiect, pentru că atunci mă angajez la el și chiar îl conduc, 2015-2016, în zona executivă niște proiecte foarte clare, iar în zona partidului, niște schimbări radicale, sau dacă este așa o simplă agățare de funcție, nu-mi doresc, doar așa ca să rămân fără să fac nimic. Nu-și doresc cred, nici cei care m-au votat.

Premierul  își reproșează "De la lucruri tactice, cum a fost problema cu diaspora, că nu am reușit să organizăm bine, nu a fost nicio chestie de intenție, a fost eroarea noastră de gândire că dacă au fost 297 de secții în 2009, o să fie tot 297 de secții acum. E eroare totală, cu consecințele pe care le știți. Doi. Programul meu generalist, în care ne-am adresat tuturor și pensionarilor și mediului de afaceri, toată lumea este liniștită și facem pace și liniște, ceea ce nu cred că dorea toată lumea. 3. Faptul că nu am reușit să câștig bătălia comunicațională pe ideea de pomeni electorale. În continuare susțin ideea că faptul că indexez pensiile nu e o pomană electorală, dincolo de faptul că e o prevedere legală, eu nu cred că cei de la ACL ar fi zis să nu indexați pensiile. Dar ideea că eu iau de la cei activi și dau la... dar toată demonizarea aceasta a electoratului, faptul că toți ar fi hoți, pomanagii, totul a fost o clară incapacitate a mea. Atitudinea mea, e clar că oamenii m-au sancționat pentru o anumită atitudine a mea.

Citește și: Guvern PSD-PNL? Bogdan Chirieac: O nebunie, așa ceva nu se poate

- Ați fost arogant?

- Da. Da, cred că da. Nu știu dacă eu ca persoană, dar cu siguranță așa a fost perceput modul de guvernare al PSD, inclusiv ideea de a nu da toată puterea unei singure formațiuni, sunt multe lucruri care trebuie schimbate la mine, la manifestarea politică. Chestia cu protejarea corupțiilor, faptul că noi suntem cei care îi protejăm pe corupți, a costat enorm și cred că este un mesaj nu doar pentru noi. Până la urmă nu am protejat pe niciunul. Categoric am crezut că prin explicații largi, rezolv lucrurile. Lucrurile trebuie transmise foate concis și tranșant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel