VICTOR PONTA, ACORD POLITIC pe cultură. Alina Gorghiu reacționează vehement

VICTOR PONTA, ACORD POLITIC. Premierul Victor Ponta militează pentru un nou acord politic, pe cultură, susținând, joi, la Academia Română că, în istorie, nu oricine și nu în orice moment pot fi încheiate acorduri politice, argumentând însă că anul 2015 reprezintă o oportunitate în acest sens.

VICTOR PONTA, ACORD POLITIC. "România‬ are nevoie și de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legată de cultură. Cum sprijinim din punct de vedere politic, executiv, legislativ acest domeniu fundamental pentru orice fel de țară. Și mai ales cum facem să nu  schimbăm această strategie odată cu fiecare schimbare de ministru, de Parlament, de Guvern, de preşedinte  Cred că este un obiectiv fundamental care poate fi atins cu sprijinul și cu implicarea celor prezenți astăzi sub cupola Academiei Naționale și cred că este și o oportunitate: în istorie, nu în orice moment sau de către oricine pot fi încheiate asemenea acorduri și pot fi construite strategii. Cred că anul 2015 este un asemenea moment, este o asemenea oportunitate și aș vrea să vă rog pe toți cei care v-ați trăit viața pentru cultură, pentru educație, pentru păstrarea valorilor naționale să folosiți acest moment pentru a impune celor care, în mod inevitabil, temporar, reprezintă puterea politică, un acord, o strategie pe termen mediu și lung, care să acorde predicitibilitate, să acorde, cu siguranță, un proiect larg pentru viitor în acest domeniu fundamental", a declarat, joi, premierul Ponta în Aula Academiei Române, în discursul susţinut în cadrul sesiunii solemne dedicată Zilei Culturii Naţionale. 

O solicitare similară, pentru un acord politic, a mai fost formulată de către premierul Ponta în urmă cu două zile, însă pentru Master Planul pe Transport.

Victor Ponta vrea acord politic pentru Master Planul pe Transport

Ce spune Alina Gorghiu

VICTOR PONTA, ACORD POLITIC. Referindu-se la propunerea premierului Victor Ponta, în legătură cu pactul politic pe cultură, copreședintele PNL, Alina Gorghiu susține că singurul pact pe care acesta e necesar să-l propună este cel pentru respectarea legii și a statului de drept, reproșându-i, ulterior, șefului Executivului că nu au fost organizate alegerile parțiale, ceea ce reprezintă un "abuz grav al Guvernului".   

VICTOR PONTA, ACORD POLITIC. "În legătură cu noua propunere a dlui Victor Ponta privind un pact pe cultură, consider că singurul pact pe care președintele PSD, Victor Ponta, e necesar să-l propună este domnului prim ministru, Victor Ponta, și acesta trebuie să fie Pactul pentru respectarea legii și a statului de drept.
De exemplu, refuzul de a organiza alegeri parțiale este un abuz grav al Guvernului, pe care PNL l-a semnalat de mai multe ori. Există acum 26 de mandate de primar vacante, 6 mandate de parlamentar vacante, 3 mandate de președinte de consiliu județean vacante și 2 consilii locale dizolvate. În cazul a 14 primării, a două cazuri de parlamentari și a unui consiliu județean, guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parțiale în termenul legal de 90 de zile.
Înainte ca domnul Victor Ponta să mai propună vreun pact, altul decât cel de a intra în legalitate și de a respecta statul de drept, revin cu solicitarea adresată Guvernului, de a organiza cât mai urgent alegerile parțiale. Situația electorală a PSD, din acest moment, nu poate fi mai presus de aplicarea literei și spiritului legii. Fapte, nu pacte, domnule prim ministru! Singurele pacte care se pot transforma și în fapte sunt cele care au girul unor persoane credibile, înțelegeți dumneavoastră la cine mă refer. Restul sunt doar vorbe", a scris, joi, pe Facebook, liderul PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel