Victor Ponta vrea acord politic pentru Master Planul pe Transport

Acord între toate forțele politice pe minimum zece ani. Este condiția pusă de Victor Ponta pentru Master Planul pe Transport. Același mecanism a fost aplicat și de președintele Klaus Iohannis pentru a crește bugetul pentru Apărare la 2% din PIB. 

Victor Ponta a precizat că în lipsa acestui acord politic nu are rost ca experţii Ministerului Transporturilor să se apuce de treabă, deoarece va fi un eşec în lipsa garanţiilor pe termen lung. Premierul a precizat că documentul va trebui prezentat şi preşedintelui ţării, înainte de acordul politic.

La începutul lunii octombrie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat Master Planul general de transport al României în faţa comisiilor parlamentare de transporturi. Documentul cuprinde toate intervenţiile în infrastructură pentru 2014-2030.

Acord istoric semnat la Cotroceni. Ce spune Ciutacu

Proiectele de autostrăzi incluse în Master Plan sunt Sibiu - Braşov (103 km), Ploieşti - Comarnic (49 km), Craiova - Piteşti (115 km), Comarnic - Braşov (54 km), Braşov - Bacău (158 km) şi Gilău - Borş (177 km), costul total estimat pentru aceste proiecte fiind de 6,58 miliarde euro fără TVA, potrivit unui document de sinteză furnizat de Ministerul Transporturilor.

Master Planul cuprinde construcţia de drumuri expres însumând aproximativ 2.200 km, fondurile necesare pentru aceste proiecte totalizând circa 17,5 miliarde euro fără TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel