Victor Ponta a numit trei noi secretari de stat: Mihai Adrian Albulescu, Anca-Laura Ionescu și Sebastian Ioan Hotca

Premierul Victor Ponta a numit înainte de plecarea în SUA trei noi secretari de stat, deciziile fiind publicate miercuri în Monitorul Oficial. 

Astfel, Mihai Adrian Albulescu a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Anca-Laura Ionescu a fost numită secretar de stat la același minister, iar Sebastian Ioan Hotca, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

Anterior numirilor lui Albulescu și Ionescu, premierul Ponta a semnat eliberarea acestora din funcția de secretar de stat la Departamentul pentru Energie, respectiv Ministerul Economiei.

Tot ieri, premierul Ponta a hotărât eliberarea lui Cătălin Diaconescu, la cerere, din funcția de secretar la Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, precum și eliberarea lui Sorin Sergiu Chelmu din funcția publică de secretar general în cadrul Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijloci, Mediul de Afaceri și Turism, după preavizul de 30 de zile.

Victor Ponta, vizită în SUA. Gabriel Oprea preia provizoriu atribuțiile premierului

De asemenea, prim-ministrul a hotărât revocarea Alinei Bârgăoanu din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Institutului European din România și numirea acesteia în funcția de președinte al IER pe perioada rămasă a mandatului lui Leonard Orban.

Prin aceeași decizie a premierului, Sergiu Celac a fost numit ca membru în Consiliul de Administrație al IER pe perioada rămasă a mandatului Alinei Bârgăoanu.

Potrivit unei alte decizii a premierului, publicată în Monitorul Oficial, Valentin Florian Trifan va exercita, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului.

PremierulVictor Ponta a plecat marți seară la Washington, SUA. În cadrul vizitei, prim-ministrul va avea întâlniri cu secretarul de stat al Comerţului, precum şi cu alţi reprezentanţi ai mediului de afaceri pe dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic România - SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel