Victor Ponta, vizită în SUA. Gabriel Oprea preia provizoriu atribuțiile premierului

Potrivit unei decizii publicate, marți, în Monitorul Oficial, premierul Victor Ponta şi-a delegat atribuţiile privind conducerea operativă a Guvernului către vicepremierul Gabriel Oprea în perioada 10-17 februarie, perioadă care coincide cu vizita pe care prim-ministrul României o va face în SUA.

"Decizie pentru exercitarea unor atribuții

În temeiul art. 19 din Legea nr 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului Rmâniei și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare,

prim-ministrul emite prezentă decizie.

Articol unic. - În perioada 10-17 februarie 2015, domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitatea națională, ministrul afacerilor interne exercită atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului României", este decizia prim-mnistrului Ponta, publicată astăzi în MO.

Victor Ponta, vizită SUA. Mesajul premierului înainte de plecare

De altfel, în debutul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Victor Ponta a anunţat că va face o vizită la Washington pentru întâlniri cu secretarul american al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri de peste ocean.

"O să merg la Washington pentru a avea întâlniri cu secretarul de stat al Comerţului şi cu alţi reprezentanţi ai mediului de afaceri pe dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic România - SUA. O spun de fiecare dată: la relaţii excelente economice şi politice şi militare trebuie să avem relaţii şi mai bune economice", a declarat premierul, citează Agerpres.

Acesta le-a cerut membrilor Cabinetului care au atribuţii în domeniile economice să înlăture "bariere administrative şi birocratice", astfel încât ţara noastră să fie atractivă din punct de vedere al investiţiilor pentru oamenii de afaceri americani.

"Vreau să arătăm că suntem o ţară în care merită să investeşti nu doar pentru că suntem parteneri strategici ai SUA, ci şi pentru că avem o legislaţie şi un sistem care sprijină investiţiile americane", a susţinut Ponta.

Plecarea premierului Victor Ponta în SUA, marți seară, este motivul pentru care ședința de Guvern a avut loc marți dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel