VICTOR PIȚURCĂ a refuzat AL ITTIHAD și rămâne la NAȚIONALĂ

Victor Pițurcă a susținut, joi după-amiază, o conferință de presă în care a anunțat ce va face pe viitor și a atacat subtil actuala conducere a FRF.

Victor Piţurcă a confirmat oficial că negocierile cu Al Ittihad au picat şi va continua să antreneze echipa naţională. Selecţionerul României a precizat însă că o nouă rundă de negocieri s-ar ar putea reîncepe după meciurile din octombrie, cu Ungaria şi Finlanda, dacă va exista în continuare interes pentru serviciile sale.

"Aşa cum am spus şi la reunirea lotului, a existat această o oportunitate şi spuneam atunci că şansele sunt sub 1%. De ce am spus asta? Pentru că nu discutasem atunci nimic cu nimeni din conducerea lui Al Ittihad. Rămăsese să discutăm după meciul cu Grecia. Aşa s-a întâmplat, am discutat dacă sunt de acord cu pretenţiile mele. Nu s-a întâmplat asta, deci voi rămâne aici.

Nu neapărat mi-am dorit eu să plec de la FRF. V-am spus, în momentul în care vine o ofertă pe care nu poţi să o refuzi, eşti obligat să răspunzi. Dacă cei de la Al Ittihad ar fi acceptat condiţiile mele, acum aş fi fost plecat. De ce? Vine un moment când trebuie să faci şi acest pas. Antrenez de mulţi ani, am avut rezultate, dar din păcate munca mea nu mi-a fost respectată", a spus Victor Piţurcă, potrivit prosport.ro.

"Au vrut să-mi plătească clauza, dar apucasem să iau o hotărâre"

Selecționerul a vorbit şi despre clauza de reziliere din contractul său, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro. El a precizat că a ajuns la un acord cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, să plătească doar jumătate din această sumă, în cazul în care va părăsi banca naționalei.

"Cât despre acea clauză, m-am înţeles cu preşedintele FRF să plătesc 50% din acea clauză, adică 700-750.000 de euro. Vreau să le mulţumesc celor de la Al Ittihad că m-au dorit şi m-au dorit foarte mult, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În momentul în care am plecat de acasă am primit un telefon şi mi s-a zis că sunt gata să plătească şi clauza, dar era prea târziu. Luasem deja o hotărâre.

Citește și: Vulpescu, despre "telenovela" Pițurcă. Pe cine vede la națională

Cei 700.000 de euro îi plăteam eu, nu clubul. Dar ei n-au fost de acord cu alte condiţiii de-ale mele. Acum, acest capitol este închis până după cele două meciuri (n.r. cu Ungaria şi Finlanda). Dacă vor fi iar oferte de nerefuzat, atunci vom vorbi. Am mai avut oferte, dar nu aţi ştiut voi", a continuat Victor Pițurcă.

"Nu ştiam că am contract până în 2016"

Antrenorul naționalei a făcut şi o dezvăluire ciudată: ştia că are contract cu FRF doar până în toamna lui 2015, nu până după EURO 2016, aşa cum a fost prezentat.

"Nu scrie în contractul meu că nu am voie să negociez cu altă echipă. Eu nu ştiam că contractul meu este valabil până în 2016, eu ştiam că este până în toamna lui 2015, când se termină preliminariile. Probabil că este o greşeală de redactare", a mai declarat tehnicianul.

"Nu mă simt dorit 100% la naţională"

Victor Piţurcă a atacat subtil actuala conducere a FRF, despre care a spus că nu îl dorește 100% la cârma echipei naționale: "Nu mă simt 100% dorit la naţională. Este clar că eu şi staff-ul meu n-am făcut parte din acest grup care a venit la FRF. Dacă aş fi pierdut cu Grecia, cu siguranţă mi-aş fi dorit şi mai mult să rămân".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel