Viktor Orban, foamete și valuri de migrație: Vreau ca Ungaria să se poată proteja. Trebuie să ne întărim apărarea împotriva presiunii migrației

Premierul Ungariei, Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a avertizat că lipsa de cereale din Ucraina și Rusia, cauzată de război și clasa de sancțiuni ruso-vestice asociată, va provoca probabil foamete și noi valuri de migrație.

„Embargoul împotriva Rusiei va exclude cerealele rusești de pe piața mondială, războiul va exclude cerealele ucrainene, va fi foamete în multe părți ale lumii din care migranții au sosit deja în Europa, iar această presiune va crește”, a avertizat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, care a egalat recent fostul lider al Germaniei, Angela Merkel, prin câștigarea unui al patrulea mandat consecutiv.

„Vreau ca Ungaria să se poată proteja, așa că trebuie să ne întărim apărarea împotriva presiunii migrației”, a spus conservatorul în timpul unui interviu cu Kossuth Radio, a cărui transcriere a fost citată de Breitbart.

El a subliniat că Ungaria, care a adoptat o politică puternică de frontieră de la apogeul crizei migranților din 2015-2016,  „a acceptat totuși aproape 700.000 de refugiați din Ucraina, fără nicio rezervă” și a oferit „cea mai mare cantitate de ajutor umanitar din istoria Ungariei”, în ciuda a ceea ce el a descris drept abuzul făcut de către Kiev asupra minorității etnice maghiare din Ucraina.

David Beasley: Dacă crezi că acum avem Iadul pe pământ, ar trebui să te pregătești

De altfel, șeful Programului Alimentar Mondial al ONU a anunțat și el că „foametea, destabilizarea și migrația în masă” sunt inevitabile dacă Occidentul nu cheltuiește miliarde pentru a susține organizația.

„Dacă crezi că acum avem Iadul pe pământ, ar trebui să te pregătești”, a spus directorul executiv al Băncii Alimentare Mondiale, David Beasley, un fost guvernator al Carolinei de Sud, la sfârșitul lunii martie. „Dacă neglijăm nordul Africii, nordul Africii va veni în Europa. Dacă neglijăm Orientul Mijlociu, Orientul Mijlociu vine în Europa”, a adăugat el.

Rusia, vinovată pentru criza alimentară 

Rusia este acuzată că a exacerbat în mod direct criza, președintele Consiliului European, Charles Michel, susținând pe rețelele de socializare că „a văzut silozuri pline cu cereale, grâu și porumb gata de export” când se afla în Ucraina. „Mâncarea extrem de necesară este blocată din cauza războiului rusesc și a blocării porturilor de la Marea Neagră”, a adăugat acesta.

Rusia a fost, de asemenea, acuzată că a bombardat silozurile de cereale ucrainene, nu numai că a restrâns aprovizionarea, ci chiar a eliminat-o.

Rusia este, de asemenea, o sursă majoră de gunoi de grajd și ingrediente cheie de îngrășăminte, Suedia, de exemplu, avertizând că o scădere a importurilor cauzată de sancțiuni și tensiuni geopolitice ar putea duce la reducerea la jumătate a recoltelor în acest an.

Creșterea costurilor carburanților, pe măsură ce Occidentul încearcă să restricționeze gazul și petrolul rusești – și pe măsură ce Rusia încearcă să transforme în armă dependența Occidentului de gaze și petrol – au adăugat, de asemenea, tensiunii, la fel ca crizele naturale, cum ar fi lipsa precipitațiilor în Germania de Est, de care fermierii se tem că va duce la eșecuri pe scară largă a recoltelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel