Victor Negrescu, ales într-o poziţie importantă în Parlamentul European

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, în contextul eforturilor sale pentru sprijinirea educaţiei, culturii şi tinerilor în timpul crizei COVID-19.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales, astăzi, vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură (CULT) din Parlamentul European, ca urmare a eforturilor sale din ultimele luni privind dezvoltarea de proiecte şi iniţiative în domeniu în contextul crizei COVID-19. De altfel, Victor Negrescu a fost desemnat raportor al comisiei CULT privind construirea politicilor europene în domeniul educaţiei digitale, acesta reuşind, de la preluarea mandatului de europarlamentar, în luna februarie, să lanseze o iniţiativă publică semnată de zeci de europarlamentari şi personalităţi publice în vederea susţinerii educaţiei, să creeze prima tabletă educaţională românească, să iniţieze mai multe platforme de sprijin pentru educaţie şi cultură, şi să propună recent o rezoluţie a Parlamentului European, ce urmează a fi votată în luna octombrie, cu scopul de a solicita o acţiune comună la nivel european pentru educaţie.

 

Ce a declarat Negrescu

"Educaţia trebuie să devină o prioritate la nivel european şi baza pe care se clădeşte viitorul Europei. Avem nevoie de investiţii majore în zona de educaţie, tineret, cultură, sport şi media, pentru ca sentimentul de a fi cu toţi europeni să devină realitate. Acolo unde statele membre eşuează, cum din păcate este cazul în România, Uniunea Europeană trebuie să intervină cu expertiză şi resurse pentru ca toţi europenii să aibă şanse egale. Nu în ultimul rând, îmi propun ca prin această nouă responsabilitate să contribui la asigurarea unei voci mai puternice a României în plan european.

Voi continua de asemenea să susţin cu tărie sectorul cultural şi creativ, care a fost puternic afectat de criza COVID-19 şi care, în acest context, are mare nevoie de suport. Am încredere că voi putea mobiliza şi de acum înainte sprijinul colegilor din comisie, dar şi al celorlalţi membri ai Parlamentului European pentru proiectele şi iniţiativele menite să asigure accesul egal la educaţie şi la dezvoltarea competenţelor digitale, dar şi pentru a convinge Comisia Europeană şi guvernele statelor membre să investească masiv în educaţie, digitalizare, cultură şi tineret", a declarat Victor Negrescu după alegerea sa ca vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel