Victor Ciutacu, ironie maximă la adresa unui ministru tehnocrat

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat că îl retrage pe George Călin de la conducerea Operei Naţionale Bucureşti, iar în zilele următoare va face o nouă numire, aceasta fiind cea de-a patra într-un interval de câteva zile. La aflarea acestei informații, Victor Ciutacu a comentat ironic pe pagina sa de Facebook.

"De când l-au pus, mititelul promitea. Ăsta e singurul om din lume capabil să pună directori la Operă mai mulți decât candidați ai PNL la Capitală.", a scris Ciutacu pe pagina sa de socializare.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a schimbat pentru a treia oară directorul Operei de la București, precizând, pe contul lui de Facebook, că cea mai recentă alegere a sa, George Călin, "nu-și poate exercita funcția", având în vedere protestele angajaților.

Totul a început pe 4 aprilie, atunci când ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, l-a schimbat pe directorul interimar George Călin, numindu-l în locul său pe dirijorul Tiberiu Soare, tot interimar.

Decizia a generat un întreg scandal, balerinul Johann Kobborg anunțând că demisionează de la Operă. Pe fondul protestelor artiştilor de la ONB, împărţiţi în două tabere: pro-Johan Kobborg şi pro-Tiberiu Soare, ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta la conducerea Operei, cu Tiberiu Soare adjunct.

Cum situația nu s-a detensionat, după o noua tură de negocieri, ministrul a anunțat, miercuri, reinstalarea ca director interimar, timp de trei luni, a lui George Călin. Doar că, azi, în urma protestelor artiştilor, susţinători ai lui Tiberiu Soare şi a lui Vlad Conta, ministrul Culturii revine asupra deciziei sale și anunță că în zilele următoare va face o nouă numire la conducerea Operei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel