Victor Ciutacu, întrebare cheie după denunțurile de la DNA

Jurnalistul Victor Ciutacu, într-o postare pe blog, compară "delațiunea la DNA" din zilele noastre cu "turnătoria la Securitate" practicată până în urmă cu 25 de ani.

Victor Ciutacu se întreabă ce se va întâmpla dacă "viața asta parșivă va inventa un alt tip de regim și-l va declara și pe ăsta de acum ilegitim în Parlament. O să se inventeze un CNSAS și pentru scriitorii de la DNA?"

Iată textul postat de Victor Ciutacu pe blogul său, alături de video-ul din final:

"Un CNSAS și pentru scriitorii la DNA?

Astăzi, într-un regim (nu-i așa?) democratic, delațiunea la DNA e legală, încurajată instituțional și considerată legitimă. I se găsesc justificări nobile, cum ar fi contribuția la însănătoșirea morală și chiar financiară societății. Coruptul dat în gât și băgat la beci face aerul mai respirabil și aduce (prin confiscare) banul înapoi la popor. Până acum 25 de ani, într-un regim (nu-i așa) dictatorial, turnătoria la Securitate întrunea aceleași virtuți. Și avea, în teorie, aceeași îndreptățire.

Dincolo de faptul că se duce dracului unul dintre pilonii educației primare (povestea frumoasă cu “să nu pârăști”, din filmul alb-negru al celor 7 ani de-acasă), mă întreb ce se va întâmpla dacă viața asta parșivă va inventa un alt tip de regim și-l va declara și pe ăsta de acum ilegitim în Parlament. O să se inventeze un CNSAS și pentru scriitorii de la DNA?"

Vezi și: Cum era Victor Ciutacu să ajungă în lotul Sereș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel