Victor Ciutacu, interviu despre Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar - Video

Întors recent din capitala Doha, jurnalistul Victor Ciutacu a vorbit într-un interviu acordat pentru DCNews despre Campionatul Mondial de Fotbal pe care Qatar îl va organiza în anul 2022.

Victor Ciutacu a povestit ce a văzut în Doha și cum se pregătește Qatarul pentru a găzdui cel mai important eveniment fotbalistic al Planetei. Jurnalistul de la România TV a identificat și câteva probleme întâmpinate de Emirat în cursa pentru organizarea Mondialului, însă a explicat că unele au fost deja rezolvate cu multă ingeniozitate de șeic, în vreme ce pentru celelalte se caută soluții.

”Prima impresie despre Qatar este ... fac un joc de cuvinte: e impresionantă. Șeicul se află într-o concurență acerbă cu încă doi - cel din Dubai și cel din Abu Dhabi - și fiecare construiește într-o dușmănie și încearcă să-și facă localitățile niște metropole, iar în bună măsură au reușit. Fiecare încearcă să se individualizeze de ceilalți prin ceva. Cel din Qatar a avut damblaua să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal. Un scandal cât casa, și la FIFA ... . Sunt niște membri FIFA care se pare că ar fi fost mituiți să voteze în favoarea comitetului de organizare în Qatar ... .

Vezi aici detalii: Cutremur în fotbal! Oficiali FIFA, acuzați că au luat mită pentru CM 2022

Cert e că au obținut organizarea în 2022 și, în premieră, se pare că se va desfășura iarna Campionatul Mondial de Fotbal. Acolo iarna vor fi vreo 25 - 30 de grade.

Ce m-a impresionat pe mine cel mai tare este o dezvoltare absolut năucitoare a părții sportive a Emiratului. Deci ei se dezvoltă acum pe două canale: o dată, că vor să își ridice metropola și o ridică - e un Dubai mai mic acum Doha, dar care va deveni cât Dubaiul probabil - și, în al doilea rând, în infrastructură, și, cu precădere, în cea sportivă, pentru că infrastructura rutieră și restul lucrurilor sunt deja rezolvate. 

(...) Țară mică - 300.000 de oameni, localnici, și vreo două milioane de sclavi, mă rog, angajați, ca să le spunem așa, că doar n-o să muncească ei. La acestă oră, 50% din bugetul anual este alocat sportului. Deci nu există așa ceva pe planeta Pământ și nu va exista niciodată”, a relatat Victor Ciutacu.

Suporterii vor fi cazați pe nave de croazieră

”Una dintre problemele pe care ar fi putut să le aibă nu e cea cu infrastructura sportivă, că aia se rezolvă din banii cu nemiluita pe care îi bagă, ci era problema spațiilor de cazare fizică. Pentru că micul Emirat e plin de hoteluri, dar e plin de hoteluri la nivel de micul Emirat. Când or veni echipele calificate la Campionatul Mondial cu zecile de mii de suporteri după ele nu vor avea capacitate fizică de cazare pentru ele, oricât de mult ar construi, și ar fi și foarte scump pentru fani. Motiv pentru care, omul a rezolvat-o printr-un mod la care era foarte greu să te aștepți: a avut o întâlnire cu proprietarii marilor companii de croaziere din lume și a făcut o înțelegere cu ei - aproape toate marile vase de croaziere din lume sunt rezervate la ora asta pentru 2022. Vor veni în Qatar, le va trage la mal și vor fi spații de cazare plutitoare, dar care vor fi trase la mal. Vor fi niște hoteluri în portul din Doha sau unde le vor trage. (...) Și am înțeles că le-a luat și cu banii jos, ca să fie sigur”, ne-a mai spus jurnalisul.

Fără băutură în afara hotelurilor

”Altă mare problemă pe care o au - asta-i grea - e consumul de alcool. Se consumă alcool în Doha, dar sunt două mari probleme: se consumă numai în spații închise, deci nu pe terase, și în hoteluri de cinci stele, baruri, restaurante, cluburi, care țin maxim până la două noaptea. Asta e ora limită de stingere în Qatar. 

Citește și: UEFA, de acord cu FIFA ca turneul final al CM 2022 să se desfășoare iarna

Ori, pentru două lucruri pe care vrea el să le facă: o dată - să fie destinație turistică, la fel ca și Dubai, și, a doua - pentru Campionatul Mondial de Fotbal, ai o mare problemă, pentru că nici turism, nici fotbal fără băutură nu prea s-a întâlnit pe planeta Pământ. Oricine iese, chiar dacă nu ești vreun bețivan, dar dacă vrei să faci un concediu, vrei să te duci să bei seara o sticlă de vin. Ori, să te duci să o bei numai la cinci stele, numai în spațiu închis, și la prețurile de acolo, e cam complicat. La fel și cu fotbalul. Galeriile de fotbal - englezii, nemții, olandezii - se duc să bea bere, să se veselească. Cum să bei bere? La cinci stele, la zece dolari bucata? 

Am înțeles că se poartă niște negocieri între comitetul de organizare și FIFA să se facă niște spații speciale, niște corturi, în care să-și potolească setea suporterul dornic de strigat pe stadion. Probabil că o să se găsească soluția, n-o să piardă acum organizarea Campionatului Mondial de Fotbal, după tot scandalul care a ieșit, pentru că nu beau niște olandezi sau niște nemți niște bere”, a mai povestit Victor Ciutacu.

Întregul interviu cu Victor Ciutacu despre CM din Qatar poate fi vizionat în următorul montaj video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel