UEFA, de acord cu FIFA ca turneul final al CM 2022 să se desfășoare iarna

Uniunea Europeană de Fotbal și-a manifestat susținerea față de recomandarea făcută de FIFA ca turneul final al Cupei Mondiale 2022 din Qatar să se deruleze între finele lunii noiembrie și sfârșitul lunii decembrie.

 "În beneficiul jucătorilor și al suporterilor, UEFA crede că evenimentul trebuie să se desfășoare iarna, iar acum așteaptă decizia finală a Comitetului Executiv al FIFA", care se va reuni în cursul lunii martie, se precizează într-un comunicat al forului european, citat de agenția EFE.

Organizația condusă de francezul Michel Platini consideră că nu exista dificultăți importante în reprogramarea calendarului competițional pentru sezonul 2022/2023, dacă propunerea va fi votată de executivul FIFA, recunoscând în același timp că "durata turneului trebuie redusă, micșorându-se astfel și perioada de eliberare a jucătorilor" de către cluburile lor.

Citește și: Ce sumă fabuloasă va cheltui Qatar pentru CM de fotbal din 2022

Grupul de lucru al FIFA care elaborează calendarul internațional al meciurilor pentru perioada 2018-2024 a propus marți, la Doha, ca turneul final al Cupei Mondial să se desfășoare în perioada noiembrie/decembrie, considerată cea mai viabilă. Propunerea prevede și o reducere a duratei competiției, precum și organizarea Cupei Confederației din 2021 într-o altă țară decât Qatarul, în timpul perioadei tradiționale, iunie-iulie, iar o altă competiție, probabil Campionatul Mondial al Cluburilor, să aibă loc în Qatar, ca eveniment-test, în noiembrie-decembrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel