Ce sumă fabuloasă va cheltui Qatar pentru CM de fotbal din 2022

Qatar
Qatar

Statul Qatar plănuiește să cheltuiască 200 de miliarde de dolari pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2022. 

Incomemagazine.ro scrie că 140 de miliarde de dolari vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii, inclusiv pentru construcția de noi aeroporturi și a metrolului. În domeniul turismului vor fi investite 20 de miliarde de dolari.

Qatar numără aproximativ două milioane de locuitori, și așteaptă ca 400.000 de fani ai fotbalului să viziteze țara cu ocazia Campionatului Mondial din 2022.

Pentru organizarea celei mai importante competiții din lume dedicate fotbalului, emiratul a planificat construirea a șase noi stadioane, alte două arene urmând sa fie amplu modernizate. De asemenea, se preconizează amenajarea unei insule artificiale de 2.000 metri pătrați, unde microbiștii să poată ajunge cu taxiuri speciale.

Căldura, principalul adversar

Cea mai mare problemă pentru organizatori este reprezentată de clima din zonă. Inițial, proiectul de organizare a competiției a propus stadioane cu aer condiționat și nori artificiali. Acum, se vorbește despre o posibilă modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, astfel încât meciurile să se desfășoare iarna, când în Qatar temperatura este mai scăzută. Deocamdată nu există o decizie definitivă în această chestiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel