Victor Ciutacu, după ultimele dosare: Defilarea PSD la DNA, pe repede înainte

Jurnalistul Victor Ciutacu realizează o analiză a ultimelor evenimente din politica și justiția românească, atrăgând atenția asupra numărului mare de social-democrați intrați în vizorul DNA în plină campanie electorală.

Iată analiza realizată de Victor Ciutacu și publicată pe blogul său: 

"1. Nea Viorică ori s-a apucat subit de rele la bătrânețe (după 25 de ani de suspiciuni nedrepte), ori a fost așteptat la cotitură și executat la comandă. Abia îi mai pălise aura de sforar-șef, pe care și-a întreținut-o dintr-un orgoliu pe care nu i l-am înțeles niciodată, că i-a picat cu arestare la drum de seară. Numai idioții pot crede ca trei urmăriri penale într-o singură lună n-au legătură cu prezidențialele.

2. L-aș putea desconsidera pe Hrebe pe motiv că s-a înhăitat cu unul ca Șova, dar n-o fac. Înțeleg că scopul scuză mijloacele, dar guzganul rozaliu chiar e un tip deștept. Dacă te respecți ca om, ai cât de cât grijă la anturaj. Altfel, dincolo de faptul că nu-i nimic ilegal să promovezi în Parlament orice lege (inclusiv pe cea a grațierii, spre exemplu), omu-i la necaz și fără să mai sar eu cu picioarele pe el. Mi-e de ajuns că m-am ferit ca dracu' de participarea combinații, spre uluirea prietenilor de conjunctură care se așteptau să apuc și eu ceva când s-a împărțit țara între inițiați. N-am motive să plâng de mila nimănui, că n-a împărțit vreunul ceva cu mine, dar continui să nu cred în justiția unidirecțională.

Vezi și: Reacția lui Dragnea la stenogramele Hrebenciuc - Șova: Mare noroc că ...

3. Amploarea șmeurilor cu retocedări are dimensiuni apocaliptice. Și nu doar pe terenuri, alea-s mai vizibile. Abia aștept să vă văd fețele când s-o ajunge la întreprinderi (unele constuite-n vremea lui nea Nicu, dar făcute din pix proprietăți interbelice) și la Fondul Proprietatea. Sunt băgați absolut toți care au trecut pe la guvernare în mizeria asta, deocamdată pică la ziar doar ai pesedeului. Dar, odată rostogolit bulgărele, e greu de ferit partea ailaltă. Iar faptul că Price Paul e întrebat de sănătate n-ar trebui să-l facă pe Băsescu să doarmă foarte liniștit.

4. Ați mai auzit ceva despre Berceanu, Videanu, Negoiță, Blejnar, Duță? Nici voi? Ah, parcă nici liberalii nu mai par chiar atât de corupți ca pe vremea demult uitată când trăgeau, umăr la umăr cu pesediștii, la căruța referendumului.

5. Când le-am zis eu că face tiranianul Parlament de 300 cu procurorii, zâmbeau subțire, mai toți, în colțul gurii. Avea 70% și toată lumea era a lor...

P.S. Marea naționalizare continuă. Și nu se va opri nici după alegeri. Alții conduc jocul ăsta, noi doar luăm la cunoștință. Ei vor fi, ulterior, beneficiarii noii împărțeli. Prea se democratizaseră acumularea capitalului și circulația banului".

Citește și: Lovitură de teatru! Hrebenciuc nu poate fi arestat, demisia e degeaba

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel