Victor Ciutacu, despre scandalul Corina Crețu la CE: Băsescu își caută suspendarea

Jurnalistul Victor Ciutacu sugerează, pe pagina sa de socializare, că președintele Traian Băsescu "își caută evident suspendarea pentru a se da victimă în campanie".

Conflictul iscat între Opoziție și Putere privind nominalizarea europarlamentarului PSD, Corina Crețu, pentru funcția de comisar european, nu l-a lăsat indiferent nici pe jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, în pofida faptului că acesta se declară "nepriceput" în politicile europene. 

Cu toate acestea, Victor Ciutacu lansează o provocare "pentru a nu-l apuca alegerile neinformat", nu înainte de a semnala că "Basescu isi cauta evident suspendarea sa se dea victima in campanie si ca, daca l-a sunat pe Juncker sa ceara anularea propunerii Romaniei, e de o iresponsabilitate pe care doar psihiatrii o pot cerceta competent".

Iată ce a scris Victor Ciutacu pe Facebook: 

"Imi recunosc lipsa totala de preocupare pentru politicile europene si, pe cale de consecinta, nepriceperea in domeniu. Da' vad ca iar bubuie la Bruxelles scandalul comisarilor cu Romania in prim-plan. Dincolo de faptul ca Basescu isi cauta evident suspendarea sa se dea victima in campanie si ca, daca l-a sunat pe Juncker sa ceara anularea propunerii Romaniei, e de o iresponsabilitate pe care doar psihiatrii o pot cerceta competent, am si o nedumerire. Jocul de imagine, la care-i mai tare decat Ponta, a scos-o pe Cretu paralela cu subiectul; iar pe Ciolos un soi de Cichicean al fondurilor europene. Habar n-am cat e iscusit omul, dar astept cu nerabdare un exemplu de competenta oferit de Ciolos cat a fost demnitar in Romania si, la pachet, o prezentare pe scurt a unui singur succes marcant al lui in functia de comisar european. N-as vrea sa ma apuce alegerile neinformat.

P.S. Scutiti-ma de aluzii, fine sau grosiere, cu Powell. Nu in asta se masoara oportunitatea numirii cuiva intr-o functie".

Băsescu și Opoziția, front comun împotriva nominalizării Corinei Crețu

Președintele Traian Băsescu l-ar fi sunat miercuri seară pe președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-l informa că premierul Victor Ponta a propus-o ilegal pe Corina Crețu în funcția de comisar european.

Citește și Ponta: Băsescu a contestat-o pe Crețu. Cel mai rușinos moment

Gestul președintelui este în prelungirea demersului făcut joi de liderii Alianței Creștin-Liberale. Vasile Blaga și Cătălin Predoiu l-au înștiințat printr-o scrisoare pe Juncker că europarlamentarul Corina Crețu a fost desemnată ilegal drept candidat la o funcție de comisar, pentru că Executivul Ponta nu a respectat procedurile interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel