Victor Ciutacu a câştigat procesul împotriva lui Radu Moraru şi a postului B1 TV

victor-ciutacu
victor-ciutacu

Judecătoria Sectorului 1 a admis în parte acţiunea făcută de jurnalistul Victor Ciutacu şi i-a obligat pe realizatorul TV Radu Moraru şi televiziunea B1 TV la plata a 10.000 de lei daune morale.  Instanţa a mai luat act de faptul că Victor Ciutacu îşi rezervă dreptul să ceară celor două părţi cheltuielile de judecată în cadrul altui proces.

Pe de altă parte, Judecătoria Sectorului 1 a respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a B1 TV, parte pârâtă în procesul civil.  Decizia poate fi atacată cu recurs în 15 zile de părţile din dosar la Tribunalul Bucureşti.

Contactat de Mediafax, Victor Ciutacu a spus că este mulţumit de decizia intanţei, chiar dacă a venit după doi ani de zile de când a depus plângerea împotriva lui Radu Moraru şi a televiziunii B1 TV.

"Decizia a venit la doi ani de zile după ce am depus plângerea, în octombrie 2009. Sunt mulţumit. Nu mă iluzionez, ştiu că va face recurs, dar mergem până în pânzele albe. Legea zice că nu poate să spună oricine orice despre oricine, fără să şi probeze", a spus Victor Ciutacu.

Totodată, Victor Ciutacu a spus că are de gând să facă recurs, deoarece, deşi nu îl interesează pentru sine valoarea daunelor morale pe care instanţa a stabilit că trebuie să i le plătească Radu Moraru şi B1 TV, consideră că ele sunt prea mici.

"Deserviciile de imagine pe care mi le-a provocat Radu Moraru sunt incalculabile după o formulă matematică. Instanţa a apreciat că prejudiciul meu de imagine este de 10.000 de lei, eu sunt mulţumit de faptul că mi-a dat dreptate, dar nu şi de cuantumul sumei. Concesiv fiind, însă, dacă fostul realizator TV şi postul unde am fost terfelit nu fac recurs, aştept ca Radu Moraru şi B1 TV să scoată banii", a mai spus Victor Ciutacu.

Pe de altă parte,  Radu Moraru a spus că va face recurs la decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Jurnalistul Victor Ciutacu a dat în judecată, în octombrie 2009, societatea News Television SRL, care deţinea la acel moment B1 TV, şi pe Radu Moraru, la vremea respectivă realizator al emisiunii "Naşul" de la postul TV, cerând daune morale de 100.000 de lei, pentru afirmaţiile "mincinoase" la adresa sa făcute în mai multe ediţii ale respectivului program.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel