Victor Ciorbea. Ce a spus Comisiei Europene despre votul din diaspora

Roxana Neagu / 09 dec 2014 / 17:55 Salveaza PDF Comentarii

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a avut, marți, o întâlnire cu delegația Misiunii Comisiei Europene în cadrul MCV pe Justiție. 

Victor Ciorbea le-a transmis delegaților că, în ceea ce priveşte ordonanţele de urgenţă ale Guvernului în materie electorală, Avocatul Poporului a avut, "de-a lungul anilor, o poziţie constantă în a nu interveni în sensul sesizării Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate directă a acestora, date fiind circumstanţele în care acestea erau emise de executiv."

"În dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene, Avocatul Poporului a făcut referire la două ordonanţe de urgenţă, în cazul cărora au existat solicitări de a fi sesizată Curtea Constituţională: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 45/2014 privind modificarea şi completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală, denumită de presă 'Ordonanţa privind migraţia primarilor'.Cu privire la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului în materie electorală, domnul Victor Ciorbea a precizat că, de-a lungul anilor, Avocatul Poporului a avut o poziţie constantă în a nu interveni în sensul sesizării Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate directă a acestora, date fiind circumstanţele în care acestea erau emise de executiv. Domnia-sa a remarcat faptul că Avocatul Poporului trebuie să fie imparţial şi obiectiv, fără a se angaja ca arbitru în diferendele cu nuanţă politică dintre instituţiile statului", se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului. 

Victor  Ciorbea și-a exprimat disponibilitatea sa şi a instituţiei pe care o conduce de a colabora în continuare cu reprezentanţii Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe justiţie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27