Victor Ciorbea îi răspunde lui Traian Băsescu

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a răspuns atacului dur al președintelui Traian Băsescu, care l-a făcut sluga Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Victor Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului, datorită alocărilor bugetare de care se bucură. Președintele a precizat că Ciorbea nu va afecta, din slugărnicie, actele Guvernului.

Ciorbea, lămuriri pentru Băsescu

"Cred că domnul preşedinte nu a înţeles contextul în care discutăm. Nu e vorba de alocări bugetare, ba dimpotrivă, în anul acesta noi ne-am obligat să facem muncă voluntară cu acelaşi personal, fără să angajăm pe nimeni şi doar să încheiem câteva contracte de colaborare în limitele bugetului avut. Să punem în mişcare Mecanismul Naţional de Prevenire a Torturii în locurile de detenţie este obligaţia României asumată încă din 2009, când Parlamentul a ratificat Protocolul Adiţional la Convenţia pentru Combaterea Torturii. Deci mă surprinde o asemenea afirmaţie, dar cred că a fost făcută în glumă sau pentru neştiutori", a spus Victor Ciorbea. 

VEZI și: Traian Băsescu îl atacă pe Victor Ciorbea

Victor Ciorbea a mai precizat că Instituţia Avocatului Poporului nu a atacat ordonanţa care modifică Legea educaţiei, pentru că nu au fost primite sesizări în legătură cu această ordonanţă de urgenţă până acum, astfel încât instituţia nu poate acţiona decât în cadrul constituţional şi legal stabilit.

Aceeași monedă

"Problema e că domnia sa nu-şi mai aminteşte de vremurile când îmi era subaltern şi când eu spuneam că este foarte docil în calitate de subaltern. De aceea a vrut să-mi răspundă cu aceeaşi monedă. Altfel, nu poate fi decât o glumă. Nu am primit sesizări în legătură cu această OUG până acum, aşa încât noi nu putem acţiona decât în cadru constituţional şi legal stabilit. Nu pot să dau replici politice la nişte atacuri politice. Nu e cazul. Eu încerc să mă abţin de la astfel de demersuri. Am încercat să dau cel mult replici ironice, dacă au putut fi cât de cât ironice la aceste atacuri destul de dure, mai mult sau mai puţin ironice, formulate înţeleg de către domnul preşedinte", a mai spus Victor Ciorbea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel