EXCLUSIV  VICTIMELE violenței domestice, UITATE de stat. Andreea Rusu: LEGEA este BLOCATĂ în Camera Deputaţilor

Andreea Rusu, director executiv la Centrul Filia, a vorbit despre soarta victimelor violenței domestice, statul nefiind în stare, de multe ori, să le protejeze. Care este situția brățărilor electronice pentru agresori.

"Pentru supravieţuitoare, cea mai periculoasă perioadă este după ce decid să raporteze cazurile de violenţă. Este extraordinar de important modul în care autorităţile statului reacţionează în această situaţie, modul în care reuşesc sau nu să le protejeze. Aceste cazuri ajung să fie tragedii care descurajează victimele. Este important să vorbim despre aceste cazuri pentru că arată că, de foarte multe ori, autorităţile statului eşuează în a proteja victimele. (...)

Brăţările electronice sunt cerute de când a fost introdus ordinul de protecţie. (...) Legea este blocată în Camera Deputaţilor. În martie 2020 a trecut de Senat, iar acum aşteptăm să vedem rezultatele. Dacă se va vota această lege, va mai dura foarte mult până când victimele vor putea beneficia de această lege. Sunt foarte mulţi paşi prin care trebuie să treacă această lege. De la norme, la training pentru poliţişti, cumpărarea sistemului şi implementarea lui", a spus Andreea Rusu într-un interviu pentru DC News.

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel