Victimele din Colectiv, comemorate la Arenele Romane cu aplauze şi cântece rock

Victimele din Colectiv au fost comemorate, vineri seara, la Arenele Romane, în cadrul manifestării 'Legal Rock', ce a reunit trupe precum The R.O.C.K., Aura, Zob şi Trooper. La show-ul prezentat de jurnalistul Cristi Hrubaru au luat parte câteva sute de persoane - adulţi, adolescenţi şi familii cu copii mici.

Cristi Hrubaru a explicat că, deşi iniţial evenimentul Legal Rock a fost organizat pentru strângerea de fonduri pentru Asociaţia Stop Autismului, după tragedia din club Colectiv, manifestarea a fost amânată cu o săptămână, iar banii obţinuţi în urma concertelor vor fi împărţiţi între asociaţia respectivă şi familiile victimelor din clubul Colectiv (prin intermediul Fundaţiei Estuar).

De altfel, pe cele două baruri din spaţiul de concert au fost aşezate cutii pentru donaţii. Evenimentul a fost deschis de agentul de securitate Andrei Irode, care le-a prezentat celor de la concert ieşirile de siguranţă din cortul încălzit amenajat pentru show şi procedurile în caz de pericol. 'Distracţia se întâmplă atunci când suntem în siguranţă', a declarat Irode.

Agentul de securitate, care a fost alături de tinerii din Colectiv în noaptea în care a avut loc incendiul de la clubul bucureştean, a fost îmbrăţişat de numeroşi spectatori.

Cristi Hrubaru a urcat pe scena 'Legal Rock' şi primul lucru pe care l-a făcut a fost să ceară un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv.

'Să îi aplaudăm, că ne aud de acolo!', a spus jurnalistul. 'Consideraţi că toţi prietenii noştri sunt aici, că fotografii sunt aici ciorchine, ca pe vremuri', a afirmat Cristi Hrubaru, în deschiderea show-ului. Primii care au cântat pe scena de la Arenele Romane au fost cei de la The R.O.C.K., formaţie tribut AC/DC. Muzicienii au dedicat piesa AC/DC 'Back in Black' victimelor din Colectiv.

[citeste si]

'Mâine o să mă duc la spital şi o să văd trei prieteni. Sper să am ce să le spun', a declarat Hrubaru, într-o mică pauză a show-ului, şi a adăugat că muzica rock este una dintre cele mai potrivite manifestări pentru a comemora tinerii care au murit sau au fost răniţi în timpul concertului Goodbye to Gravity de la Colectiv.

La rândul său, Tudor Turcu, care a urcat pe scenă alături de trupa sa, i-a îndemnat pe spectatori să îi aplaude, la finalul unui cântec, pe cei de la Goodbye to Gravity. De asemenea, tânărul muzician le-a cerut spectatorilor să îngenuncheze şi să spună 'Tatăl Nostru', transmite Agerpres.

'Ca să le arătăm cât de satanişti suntem', a adăugat el, referindu-se la unele comentarii potrivit cărora muzica interpretată în Colectiv la momentul tragediei ar fi fost 'satanistă'.

Demersul de vineri continuă cu seria de concerte grupate sub numele #Împreună Rezistăm, ce va avea loc sâmbătă, tot la Arenele Romane. De data aceasta, pe scena amenajată în cort încălzit, la Arenele Romane, vor urca artişti precum Coma, R.O.A., Paraziţii, Şuie Paparude şi E.M.I.L.. Banii strânşi din biletele la manifestarea de sâmbătă sunt destinaţi exclusiv victimelor din Colectiv şi familiilor acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel