Victima unui accident grav, refuzată la un spital și rechemată ulterior în unitatea medicală

Ambulanta
Ambulanta

Victima unui accident grav de circulație a fost refuzată inițial la un spital, iar ulterior, în timpul transferului cu ambulanța între două spitale, a fost rechemată în unitatea medicală inițială. 

O femeie din Republica Moldova, victima unui grav accident rutier petrecut, joi, în judeţul Vaslui, în urma căruia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a fost refuzată la internare de reprezentanţii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi, trimisă cu ambulanţa înapoi Vaslui, după care rechemată în unitatea medicală ieşeană.

Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, a declarat pentru Agerpres că femeia, victimă a unui accident rutier de motocicletă, în urma căruia soţul său a decedat, a fost adusă la spital şi a primit îngrijiri în Unitatea de Primiri Urgenţe, medicii stabilind că se impune transferul său la Chirurgie Plastică în Iaşi, deoarece la Vaslui nu există chirurg plastician.

"După ce s-au acordat îngrijiri medicale, s-a efectuat toaleta plăgilor şi pacienta a fost stabilizată, a fost transferată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital. Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi. A fost o situaţie foarte neplăcută şi vreau să spun că nu este pentru prima dată când păţim aşa ceva", a precizat Ana Rinder.

Victima, transportată de două ori cu ambulanța la Iași 

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au precizat că au transportat pacienta Iaşi de două ori, prima dată la ora 12.53 şi apoi în cursul serii, la ora 20.40.

"La ora 12.53, am transportat o pacientă policontuzionată în urma unui accident rutier, stabilă, pentru care s-a alocat maşină B2 cu asistent medical. În urma consultului efectuat la Chirurgie Plasică, pacienta a fost retrimisă la Vaslui, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ulterior, în cursul serii, la ora 20.40, a fost alocată din nou maşină pentru a duce pacienta la Iaşi, transferul fiind făcut în ambele cazuri cu acordul spitalului "Sf. Spiridon", a declarat pentru AGERPRES, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel