Vicepreședintele CJ Olt, directorul Spitalului Slatina și medicul Ecaterina Buzău, reținuți

marius oprescu
marius oprescu

Andrei Iordache, directorul Spitalului Județean de Urgență Slatina și medicul Ecaterina Buzău din cadrul aceluiași spital, au fost reținuți joi seara, în baza unor ordonanțe de reținere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. De asemenea, Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, a fost și acesta reţinut pentru 24 de ore. 

[caption id="attachment_381560" align="alignleft" width="310"] Marius Oprescu[/caption]

Reținerile au fost făcute în dosarul în care vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu, este învinuit de ucidere din culpă după ce a fost implicat într-un accident rutier în care mai multe persoane au fost rănite și una dintre acestea a decedat la Spitalul din Slatina, la trei săptămâni de la producerea accidentului.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că a fost începută urmărirea penală față de Marius Oprescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, cât și față de un medic de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

 Potrivit sursei citate, pe data de 4 octombrie, a fost înregistrat un dosar penal privind accidentul de circulație în cauză. Oprescu este învinuit de ucidere din culpă, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea, refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei".

 În acceași cauză a fost învinuită și Ecaterina Buzău Bălănescu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Urmărirea penală față de Ecaterina Buzău este făcută sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "abuz în serviciu contra intereselor publice", "complicitate la fals privind identitatea", "favorizarea infractorului".

 Medicul Ecaterina Buzău a fost de gardă în seara în care Oprescu a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru a-i fi recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel