Vicepremierul Luigi Di Maio, cerință inedită pentru Uniunea Europeană

Uniunea Europeană
Uniunea Europeană

Vicepremierul italian Luigi Di Maio vrea ca Uniunea Europeană să adopte 'sancţiuni' împotriva ţărilor care, începând cu Franţa, 'sărăcesc Africa' şi care, în opinia sa, sunt la originea dramei migranţilor din Mediterana, relatează AFP.

'UE ar trebui să sancţioneze Franţa şi toate ţările care, ca Franţa, sărăcesc Africa şi fac ca aceste persoane (migranţii - n.r.) să plece, deoarece locul africanilor este în Africa, nu pe fundul Mediteranei', a declarat duminică Luigi Di Maio în timpul unei vizite în regiunea Abruzzo din centrul Italiei. 'Dacă astăzi există oameni care pleacă, acest lucru se întâmplă deoarece unele ţări europene, cu Franţa în frunte, nu au încetat niciodată să colonizeze ţări africane', a insistat Di Maio, liderul politic al Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem) care guvernează împreună cu Liga (extrema-dreaptă).

Coloniile plătesc datoria publică


Potrivit lui Di Maio, care este de asemenea ministrul Dezvoltării Economice, 'există zeci de ţări africane unde Franţa imprimă o monedă, francul coloniilor, şi cu această monedă ea finanţează datoria publică franceză'. 'Dacă Franţa nu avea colonii africane, deoarece trebuie să le numim astfel, ea ar fi a 15-a putere economică a lumii, în timp ce acum este printre primele prin ceea ce este pe cale să facă în Africa', a mai spus el. Ministrul a anunţat 'o iniţiativă parlamentară a M5S în următoarele săptămâni' care implică în special guvernul şi instituţiile europene şi care vizează 'sancţionarea tuturor ţărilor care nu decolonizează Africa'.

VEZI ȘI:

Microbuz cu români din Italia, ACCIDENT MORTAL

Italia: Preot, proxenetul unor românce. I-au prins în flagrant


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel