Vicepremierul croat Radimir Cacic, condamnat în Ungaria pentru un accident rutier

radimir cacic
radimir cacic

Vicepremierul croat Radimir Cacic a fost condamnat, miercuri, de un tribunal din Kaposvar (sud-vestul Ungariei) la un an şi zece luni în închisoare pentru un accident rutier produs în 2010, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața, potrivit MTI.

Radimir Cacic, în vârstă de 62 de ani, a primit pedeapsa în lipsă, fiind acuzat că ar fi cauzat moartea a doi oameni, într-un accident de maşină, la data de 8 ianuarie 2010.

Tribunalul ungar a anulat pedeapsa de 3 ani cu suspendare şi achitarea preliminară conţinută în hotărârea iniţială.

Curtea a decis ca jumătate din sentinţă să fie executată înainte ca vicepremierul, în acelaşi timp ministru al Economiei şi preşedintele Partidului Popular Liberal Democrat Croat (HNS), să fie eliberat condiţionat.

Potrivit Parchetului, șoferul nu a putut adapta viteza la condițiile meteo nefavorabile, inclusiv ceață și ploaie, și nu a putut observa o mașină care se deplasa cu viteză redusă în faţa lui şi în care a intrat. În urma accidentului, doi oameni şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit grav.

Cacic a acceptat responsabilitatea spunând că va accepta verdictul curţii maghiare, renunțând la imunitatea de a apărea în fața justiției.

Procesul a demarat oficial în septembrie și o curte maghiară l-a condamnat la 29 iunie 2012 la 22 de luni de închisoare, suspendarea a 3 ani de închisoare. Pedeapsa primită i s-a părut vicepremierului croat mult prea severă, drept pentru care a făcut apel, în iunie, sperând la o achitare, în timp ce procurorul a făcut un apel în faţa Curţii pentru a preveni decizia de supendare.

Cabinetul Primului Ministru croat a declarat pentru MTI că adjunctul se întoarce din Qatar şi că avionul lui aterizează în Zagreb în după-amiaza zilei de miercuri.

În cazul în care Radimir Cacic va ajunge la închisoare, ministerele de interne ungar şi croat vor fi nevoite să decidă împreună unde va ispăşi vicepremierul pedeapsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel