Vicepreședintele PMP, acuzat de ȘPAGĂ ELECTORALĂ în tone de carne de pui

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție. 

UPDATE: 14:47. Direcția Națională Anticorupție a precizat, într-un comunicat de presă:

"În anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012. Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri. Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.
(...)
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție"

Când a intrat la sediul DNA, el a spus că: "Am fost solicitat să vin într-un dosar. Nu știu de ce. Am fost citat telefonic".  Vicepreședintele PMP ar fi acuzat că în 2012 a cerut șpăgi pentru a le oferi alegătorilor în scop electoral. Florin Popescu a precizat, miercuri, că atunci era suspendat din funcție și nu avea niciun interes, însă a recunoscut că a participat la campanie și le-a spus oamenilor ce ofertă avea pe atunci PDL. 

După mai multe ore de stat la audieri, Florin Popescu a spus că "Procurorii susțin că aș fi solicitat produse agricole pe care să le folosesc în campania electorală. Atât vreau să spun în acest moment. Nu sunt saci, nu e grâu, nu sunt droguri!". 

VEZI și: Florin Popescu, exclus din PDL. Influența Elenei Udrea în partid, tot mai șubredă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel