Vicepreședintele CJ Caraș Severin, reținut pentru 24 de ore

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni (PNL), a fost reţinut, marţi seara, de DNA Timişoara.

Ionesie Ghiorghioni a fost prins în flagrant, marţi, de procurorii DNA, în timp ce lua mită suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind puşi într-o revistă, susţin surse judiciare.

Ionesie Ghiorghioni a fost adus la DNA Timişoara, pentru audieri, el susţinând la sosire că este victima unei înscenări.

"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.
În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții.

În perioada 07.01 - 06.04.2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar - inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro.

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.
La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014", se arată în comunicatul DNA.

Ghiorghioni Ionesie şi Ghiorghioni Adrian Cosmin vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel