EXCLUSIV  Viața turiștilor, în pericol după lărgirea plajei din Mamaia. Salvamar, avertisment: Să nu mai intre, sub nicio formă, în apă în această situație

Mamaia  Foto: Crișan Andreescu
Mamaia Foto: Crișan Andreescu

Lărgirea plajei din Mamaia poate să îi expună pe turiști la un risc major atunci când apa se retrage în mare. Salvamarii trag un semnal de alarmă după ce plaja din Mamaia a fost extinsă.

'Mereu repet acest lucru: Când venim la îmbăiere, trebuie să avem în vedere faptul că apa este un mediu periculos, indiferent cât de adâncă este! Trebuie să ne luăm câteva măsuri de precauție. Faptul că s-a lărgit plaja înseamnă că s-a micșorat zona de îmbăiere pentru turiști. Dacă pe noua zonă nisipată aveam înainte 150-200 de metri, depinde de configurația plajei sau fundul mării, acum e redusă undeva pe la 50 de metri, cel puțin în prima parte.', a spus Culea în exclusivitate pentru DC News.

Foto: Crișan Andreescu

'Dacă ar fi să fie o problemă, care nu era înainte, este situația când se impune steagul roșu arborat, care înseamnă că scăldatul este interzis. Acum pericolul este mult mai mare din cauza faptului că pe noua zonă nisipată se va forma o cantitate foarte mare de apă când se retrage valul/apa în mare. Vă dați seama că e ca o ventuză, e foarte greu să mai stai în picioare chiar și dacă te bagi în apă doar până la genunchi. Acesta este avertismentul pe care noi vrem să îl spunem turiștilor. Să nu mai intre sub nicio formă în apă, pe steag roșu, deoarece pe retragerea apei în mare va fi un pericol mult mai mare! Noi avem experiență, știm despre ce este vorba pentru că s-au lărgit plajele acum câțiva ani și pe partea de sud a stațiunii Mamaia și pe plaja din Constanța.', a declarat Culea.

'În rest, lărgirea plajelor este un lucru bun. Nu vom mai avea problema cu cearta pe șezlonguri, umbrele. Este loc pentru toată lumea. Acum aproximativ două săptămâni a fost o mare mai agitată și ne-am făcut treaba. Folosim portavoci, la fiecare punct de salvamar, prin care îi atenționăm pe turiști cât putem de mult despre pericolele la care se expun. Sunt mulți oameni care ascultă, respectă sfaturile', a concluzionat Culea Gabriel, coordonatorul Serviciului de Salvamar din Mamaia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel