Viață EXTRATERESTRĂ pe sateliții lui Uranus?! Ce studiază oamenii de știință

Horoscop, miercuri, 30 iunie 2021. Sursă foto: Pixabay
Horoscop, miercuri, 30 iunie 2021. Sursă foto: Pixabay

Deși este la o distanță foarte mare de Soare, dincolo de orbita lui Jupiter, oamenii de știință vor să studieze posibilitatea ca sateliții lui Uranus să aibă oceane subterane care pot găzdui viața extraterestră.

Oamenii de știință cercetează posibilitatea ca sateliții lui Uranus să aibă oceane subterane „secrete”, în încercarea lor de a găsi lumi care ar putea găzdui viață extraterestră, relatează The Independent. Cercetătorii cred că Miranda, Ariel, Umbriel, Titania și Oberon, cei mai mari cinci sateliți ai lui Uranus, ar fi primii candidați pentru investigații, datorită asemănărilor lor cu Europa și Enceladus, sateliții lui Jupiter și Saturn.

Europa a fost mult timp văzută ca un posibil candidat pentru a găzdui viață extraterestră în sistemul nostru solar, dar trecerea prin crusta groasă de gheață de pe suprafața sa reprezintă o provocare pentru oamenii de știință care speră să ajungă la ocean și să-l studieze mai bine.

Criovulcanismul, fenomen al apei stocate în subteran

 

Aceste luni prezintă dovezi ale criovulcanismului – fenomen care se petrece atunci materialul lichid vaporii sunt prinși sub suprafața unui corp ceresc și îngheață datorită temperaturilor scăzute. Imaginile trimise de nava spațială Voyager 2 în 1986 arată, pe acești sateliți, creste, văi și dune, toate acestea putând proveni din oceane subterane.

„Marea întrebare este: Unde sunt mediile locuibile în sistemul solar?” Europa și Enceladus „ne fac pe mulți să ne întrebăm dacă există mai mulți sateliți care, deși sunt mici, ar putea avea o climă mai caldă”, a spus Benjamin Weiss, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Oamenii de știință au calculat puterea câmpului magnetic al lui Uranus și impactul acestuia asupra oricăror oceane s-ar ascunde sub suprafața lunilor sale - aceeași tehnică pe care NASA a folosit-o pentru a confirma prezența oceanului de pe Europa și, de asemenea, pe una din celelalte luni ale lui Jupiter, Callisto, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel