Viața profesională, un teren minat. Pașii spre succes pot aduce falimentul

Studenții de la  Universitatea din București au participat la o dezbatere inedită alături de antreprenori de succes.

Studenții Universității din București au participat la o dezbatere captivantă organizată de Asociaţia Community Links. La dezbatere au fost prezenți avocatul Dan Cristea, Managing Associate Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, Radu Tănase, partener Calif, Raluca Cristea şi Adelina Borţan, fondatoare Naked PR, Cristian Andrei, fondator Agenţia de Rating Politic şi Corina Vinţan, fondator şi CEO al companiei de PR şi Public Affairs Links Associates şi preşedinte al Asociaţiei Community Links.

Avocatul Dan Cristea, la doar 29 de ani, este considerat unul dintre tinerele talente ale avocaturii. El îi sfătuieşte pe tineri să evite aşa-zisele sfaturi şi reţete "ale succesului". 

Pașii spre succes, riscul falimentului

"Feriţi-vă de cei care vă dau sfaturi pentru a avea succes, care vă dau paşi, nu daţi crezare presiunii societăţii potrivit căreia pentru a fi de succes trebuie să apari pe coperta revistei. Reuşita este o chestiune atât de intimă încât nici nu trebuie să le vorbim altora despre ce ar trebui să facă pentru a avea succes", a spus Dan Cristea. Avocatul spune că succesul poate presupune falimentul, eșecurile totale. 

Dan Cristea le-a mai spus studenţilor să fie modeşti şi să evite să vorbească despre ei în termeni elogioşi chiar şi atunci când au rezultate, să fie mereu în alertă şi să testeze oportunităţile care apar.

Întâlnirile cu mentorii ne pot schimba viața

"Programul nostru de mentorat, Lider Ovidiu, îşi propune să aducă în faţa voastră, a tinerilor, modele de antreprenori, oameni de afaceri, corporatişti, vârfuri ale tinerei generaţii, care să vă povestească ce calităţi sunt necesare pentru a avea succes şi ce anume i-a condus pe ei spre culmile profesiei. Cred cu tărie în mentori, în acele întâlniri speciale care îţi pot schimba viaţa", a spus Corina Vinţan, preşedintele Asociaţiei Community Links.

Viața profesională, un teren minat

Cristian Andrei, care la 35 de ani a fondat Agenţia de Rating Politic spune: "Înţelegeţi că viaţa profesională e ca un fel de teren minat şi că în permanenţă trebuie să ai grijă pe unde calci. Oportunităţile care apar nu cad din cer, nu vin total întâmplător, ci tocmai pentru că ţi-ai ales să mergi pe un drum. Important e să ai capacitatea să vezi oportunitatea şi să fii pregătit să o gestionezi, să ştii ce să faci cu ea". 

Carnețel cu idei de afaceri

Radu Tănase studia dreptul când şi-a dat seama că are stofă de antreprenor, ajungând să fie astăzi stăpân, împreună cu doi prieteni, peste trei restaurante "Calif".

"Anul acela petrecut la Swatch a fost cel mai frumos din viaţa mea, a fost start-up-ul. Atunci mi-am dat seama că am calităţi antreprenoriale, că pot fi un bun om de vânzări şi am continuat pe această linie", a spus Radu Tănase. Tânărul i-a îndemnat pe studenţi să muncească din facultate pentru a-şi da seama dacă se îndreaptă în direcţia potrivită. "Şcoala trebuie să fie pe primul loc, nu renunţaţi la studii! Micul meu sfat? Să aveţi mereu la voi un carneţel în care să scrieţi idei de afaceri. Veţi fi uimit câte idei vă vin", a conchis Tănase.

Raluca Cristea şi Adelina Borţan au lansat primul proiect educaţional de PR specializat, "Naked PR", care le oferă tinerilor, pe lângă cursuri de Fashion PR, Political PR, Business PR sau PR de vreme rea, şi un networking foarte bun, lucru pe care nu îl găseşti în facultate.

Proiectul Lider Ovidiu are ca scop formarea tinerilor profesionişti şi facilitarea unei relaţii directe între nevoile angajatorului şi abilităţile candidatului. Este creat în vederea creşterii nivelului de profesionalizare a tinerilor absolvenţi  şi crearea unui sistem de selecţie a tinerilor profesionişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel