Urmărește emisiunea live


Vezi pe cine face Hurezeanu "o mahalagioaică penală"

Jurnalistul Emil Hurezeanu a catalogat o femeie, aflată în atenția mass-media și a instanței, drept "o mahalagioaică penală", ale cărei fapte "desfigurează o țară întreagă". 

Emil Hurezeanu a comentat subiectul care o are ca personaj principal pe Dana Blându, învățătoarea de la Școala 10 din Capitală, care a fost filmată în timp ce îi certa și îi jignea pe părinți pentrun că nu aduc cadouri consistente

"Desfigurează o țară întreagă"

Jurnalistul a spus, la Digi 24, că învățătoarea este "o țață, o mahalagioaică penală". Ăsta e comportamentul. (...) În lumea noastră sunt foarte multe secvențe de genul ăsta, nu știu dacă e bine să le proiectăm în prim-planul realității, să vorbim exclusiv despre secvențele care desfigurează o întreagă țară, o societate. Este un episod, este o aberație. Se pot explica lucrurile așa cum au încercat să o facă specialiștii în educație (...) care spun că nu au încotro și trebuie să aducă tot felul de oameni necalificați. Alții spun că sunt salarii mici, derizorii și nu poți să educi, să-ți cumperi cărți, să-ți cumperi un costum dacă ești profesor. Mai trebuie să faci și asta, pentru că nu ai destui bani și atunci...Părinții au transformat deal-urile astea cu educația într-un fel de troc. Copiii fac toți meditație la același profesor, programul de after school s-a generalizat știm în ce condiții. Deci este o situație aproape de neimaginat".

[caption id="attachment_409034" align="alignleft" width="295"] Foto: Dana Blându[/caption]
"O formă de nesimțire aproape insuportabilă"

"Important aici este nesimțirea. Asta este noutatea absolută. Când știi, când ești înregistrat în mod evident… Îi tutuia pe părinți, le cerea în mod nerușinat, insistent, dădea și explicații. Este o formă de nesimțire aproape insuportabilă. Dincolo de sărăcie, de nevoi, de umilință, de greșelile pe care le fac mulți oameni în lumea asta, nesimțirea nu avea ce să caute”, a continuat jurnalistul.

"Blându ar trebui să plece singură"

Emil Hureazeanu a adăugat: "Părinții au motive să fie revoltați. Ei fac parte însă din acest carusel, au intrat în logica pe care o impun noii educatori din școala românească. Nu au ce să facă. Doamna cere, doamna spune. S-o dai pe doamna Blându afară din învățământ acum? Ar trebui să plece singură. Poate ceea ce s-a întâmplat este atât de evident încât nu este nevoie ca părinții să mai aibă o părere. Școala trebuie să se protejeze, să ia măsuri de sancționare. Așa se vorbește cu părinții lor? Așa îi învață pe copii? Mă întreba astăzi cineva, un tată, cum cresc copiii ăștia dacă au astfel de profesori. Nu cumva cresc și ei crezând că așa se procedează în viață? Că de fiecare dată când vrei să obții ceva care face parte din normalitate, din ceea ce se cuvine, trebuie plătit de fiecare dată în felul acesta, oneros, șpăguit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel