Vezi la ce sumă sunt estimate pagubele uraganului Sandy

uraganul sandy dc
uraganul sandy dc

Reprezentanţii companiei de consultanţă în managementul riscului, Eqecat, estimează că pagubele produse de uraganul Sandy vor ajunge la sume cuprinse între zece și 20 de miliarde de dolari, care, doar în proporție de 50%, vor fi suportate de companiile de asigurări, informează AFP.

Bill Keogh, preşedintele companiei, a declarat la postul de televiziunea Bloomberg TV, că aceste estimări sunt rezultatele unei simulări, dar că evaluarea pagubelor produse de inundații și vânt, precum și de întreruperea activității societăților va lua ”timp.” ”Deocamdată, strângem informaţiile de pe teren”, a spus Keogh, care a mai apreciat că Sandy ”va fi printre cele mai distructive 10-15 furtuni” care au lovit Statele Unite. Compania AIR Worldwide, un concurent al Eqecat, spune că uraganul care a lovit coasta de est a S.U.A i-ar putea costa pe asiguratori între 7 și 15 milioane de dolari.

Economiștii de la IHS Global Insight susțin că fenomenul meteorologic extrem de anul acesta va produce mai multe pagube decât Irene din 2011, care a lovit aceeași regiune. Aceștia cred că pierderile economice ar trebui să fie cuprinse între ”30 şi 50 miliarde de dolari”, adică numai ”0,2-0,3 la sută din PIB-ul nominal al ţării.” ”O parte a pierderilor va fi compensată în cele din urmă de activităţi legate de reconstrucţie,” anunţă ei, ”dar ar fi naiv de apărat ideea potrivit căreia uraganul poate avea, într-un anumit sens, un efect de relansare economică.”

Peter Morici, profesor la universitatea din Maryland și Jim O'Sullivan, de la compania FE, susțin, în mod paradoxal, că aceste dezastre naturale ar putea aduce avantaje economice. Primul menționat consideră că asemenea fenomene pot stimula sectorul construcțiilor și există posibilitatea să determine reinvestiții ce vor îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor din zonele afectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel