Vezi des pe ceas sau pe telefon ore ca 12:12, 4:44, 3:33? Iată ce poate să însemne!

foto: Freepik
foto: Freepik

Ce înseamnă când vedem numere repetate?

Mulți oameni se întreabă de ce văd numere repetate, cum ar fi 1:11, 3:33 sau 4:44, pe ceas în fiecare zi. Unii consideră că aceste secvențe de numere au o semnificație spirituală sau sunt "numere ale îngerilor". În acest articol, vom explora acest fenomen și vom oferi o explicație științifică pentru ce se întâmplă cu adevărat atunci când vedem astfel de numere repetate.

Atunci când observăm aceste secvențe de numere și le considerăm speciale sau semnificative, creierul nostru eliberează endorfine, ceea ce ne face să ne simțim bine. Acest lucru condiționează creierul să fie atent la orele în care apar aceste secvențe și să le remarce. Practic, ne recompensăm singuri de fiecare dată când observăm aceste numere, iar creierul devine "setat" să ne alerteze atunci când aceste secvențe se repetă.

Un alt factor care intră în joc este ceea ce se numește Fenomenul Baader-Meinhof sau Iluzia Frecvenței. Acest fenomen se referă la tendința de a observa ceva pentru prima dată și de a-l observa apoi mai des, ceea ce ne face să credem că are o frecvență ridicată. Cu alte cuvinte, după ce ai observat ceva o dată, ai tendința să-l vezi tot mai des, ceea ce poate crea iluzia că apare mai des decât înainte.

Să luăm un exemplu simplu: atunci când cumperi o mașină nouă și relativ rară, o vei observa pe drum mult mai des decât înainte. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că numărul de mașini respective pe drum a crescut brusc, ci că atenția ta a fost atrasă de ele.

Percepția unei frecvențe crescute, combinată cu tendința de a acorda o atenție sporită unor secvențe de numere anume, poate explica de ce observăm și remarcăm atât de des numerele repetate pe ceas sau în alte contexte.

Mai multe despre acest fenomen puteți afla pe astrosens.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel