Vezi cum vor arăta avioanele americane în viitor

avion
avion

Flota americană de avioane fără pilot urmează să fie înlocuită cu o nouă generaţie de roboţi mai rapizi şi mai inteligenţi care vor opera fără intervenţia umană, beneficiind de o autonomie tot mai mare, care impune numeroase probleme morale şi juridice, informează Mediafax.

Oamenii de știință prevăd că dispozitivele aeriene, terestre sau submarine  vor opera cot la cot cu oamenii, cu o supervizare minimă. La ora actuală, avioanele fără pilot sunt controlate de către un pilot prin intermediul unei manșe,la o distanță de mii de kilometrii.

"Înainte erau oarbe, surde şi proaste. Acum începem să le facem să vadă, să audă şi să simtă", explică Mark Maybury, conducătorul cercetătorilor din cadrul forţelor aeriene americane, însă Pentagonul dă asigurări că utilizarea armamentului va rămne sub controlul omului.

Werner Dham, un fost conducător al cercetătorilor din cadrul forţelor aeriene prevede că în următorul deceniu progresele informatice ar urma să permită avioanelor fără pilot să zboare în mod autonom. "Nu suntem foarte departe de a avea un singur elicopter care să zboare cu o formaţie completă de elicoptere fără pilot", explică Werner Dahm, în prezent profesor la Universitatea Arizona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel